ABD Hava Kuvvetleri, Gazze için kendini yakan askerin ölümünü 'trajedi' olarak niteledi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Anadolu Ajansı

Geçtiğimiz günlerde İsrail'in Washington Büyükelçiliğinin önünde Gazze'deki katliamlara dikkat çekmek için infiale yol açan bir eylem yapıldı. ABD Hava Kuvvetlerinde aktif görevde olan bir asker büyükelçilik önünde "Artık soykırım suçuna iştirak etmeyeceğim." deyip kendini ateşe verdi. Genç asker kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken ABD Hava Kuvvetleri Komutanı General David Allvin olayı "trajedi" olarak değerlendirdi.

Geçtiğimiz günlerde İsrail'in ABD'deki Washington Büyükelçiliği önünde Gazze'de yaşanan katliamlar için dikkat çeken bir eylem yapıldı. ABD Hava Kuvvetlerinde aktif görevde olduğu öğrenilen Aaron Bushnell (25) isimli asker, büyükelçiliğin önünde başından aşağıya benzin dökerek kendini ateşe verdi. Daha sonra hastaneye kaldırılan genç asker yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. ABD Hava Kuvvetleri Komutanı General David Allvin'den konu ile ilgili açıklama geldi. Allvin, Aaron Bushnell'in ölümünü "trajedi" olarak değerlendirdi. ABD Hava Kuvvetleri Komutanı General David Allvin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki olarak kendini ateşe veren ABD askeri Aaron Bushnell'in ölümünü "trajedi" olarak değerlendirdi.

"NE OLUSA OLSUN TRAJEDİ"

Washington’daki Brookings Enstitüsü'nde konuşan General David Allvin'e, Bushnell'in "bu soykırıma ortak olmayacağım" sözleriyle gerçekleştirdiği protestocu asker soruldu. Allvin, "Hava Kuvvetlerimiz açısından biz buna, ister siyasi ister başka sebeplerle olsun, içimizden birini kaybettiğimiz şeklinde bakıyoruz. Siyasi protesto ya da her ne olursa olsun herhangi bir intihar trajedidir." cevabını verdi.

ABD'li asker İsrail Büyükelçiliği önünde kendini yaktı! Nefesi kesilene kadar 'Filistin'e özgürlük' dedi - 2. Resim

"ÇOK FAZLA SİYASİ ANLAM YÜKLENDİ"

Olayın standart soruşturma çerçevesinde incelendiğini belirten Allvin, her yıl yaklaşık 100 civarında intihar vakası yaşandığını ve bu son intihara çok fazla siyasi anlam yüklendiğini söyledi.

Allvin, "Bu, kaybettiğimiz havacılarımızdan sadece biri ve biz aileye, birimine bakıyoruz ve bunun arkasında herhangi bir bağlam olup olmadığını, hangi derslerin alınabileceğini gerçekten anlamaya çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

"ONUN İSMİNİ SÖYLE" DİYE SLOGAN ATTILAR

Allvin’in konuşması sırasında salonda bulunan bazı protestocular, "Onun (Aaron Bushnell) ismini söyle", "Şimdi ateşkes" şeklinde sloganlar attı.

ABD Savunma Bakanlığı da (Pentagon), Bushnell'in ölümü için "trajedi" ifadesini kullanmıştı.

ABD'li asker İsrail Büyükelçiliği önünde kendini yaktı! Nefesi kesilene kadar 'Filistin'e özgürlük' dedi - 4. Resim

OLAYIN GEÇMİŞİ

ABD Hava Kuvvetlerinde aktif görevde olan 25 yaşındaki Aaron Bushnell, 24 Şubat'ta, İsrail'in Washington Büyükelçiliği önünde "Artık soykırım suçuna iştirak etmeyeceğim." demiş ve başından aşağı benzin dökerek kendisini ateşe vermişti.

NEFESİ KESİLENE KADAR "FİLİSTİN'E ÖZGÜRLÜK" DEDİ

Üzerinde askeri üniformasıyla Bushnell, nefesi kesilene kadar "Filistin'e özgürlük" diye bağırmıştı.

Büyükelçilik polislerinden birinin, alevler içinde kalan Bushnell’e silahını doğrultup beklediği, diğer polisin de "Silaha değil yangın söndürücüye ihtiyaç var." diyerek alevleri söndürmeye çalıştığı görülmüştü.

Metropolitan Polis Departmanı, 25 yaşındaki Bushnell'in, kendisini yakmasının ardından hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...