ABD ikiye bölündü: Gençler Filistin’i, yaşlılar İsrail’i destekliyor

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
ABD ikiye bölündü: Gençler Filistin’i, yaşlılar İsrail’i destekliyor

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırıları ABD'lileri ikiye böldü. Gençlerin çoğu savaşa karşı olduklarını bildirdi. Yaşlıların büyük bir çoğunluğu ise İsrail'e destek verdiklerini dile getirdi. 

ABD, Hamas ile savaşan İsrail'e desteğini her an tekrarlıyor. Ancak halk bu konuda ikiye bölünmüş durumda. Yapılan araştırmalar da bunu net bir şekilde ortaya koyuyor.

GENÇLER SAVAŞA KARŞI 

ABD merkezli yayın organı CNN, Gazze'ye yönelik saldırılar sonrası Amerikan halkına "İsrail'i destekliyor musunuz?" sorusunu yöneltti. Buna göre sosyal medyayı aktif olarak kullanan 18-34 yaş grubunda İsrail'e destek oranı yüzde 27'de kaldı. Ana akım izleyen, genellikle sosyal medya kullanmayan 65 yaş üzerindeki Amerikalılar ise yüzde 81 oranında İsrail'e destek verdi.

ABD ikiye bölündü: Gençler Filistin’i, yaşlılar İsrail’i destekliyor

YAŞ DÜŞTÜKÇE DESTEK AZALIYOR

Anket sonuçlarının tamamı şöyle:
65+ yaş : Yüzde 81 destek
50-64 yaş: Yüzde 56 destek
35-49 yaş: Yüzde 44 destek
18-34 yaş: Yüzde 27 destek

ABD ikiye bölündü: Gençler Filistin’i, yaşlılar İsrail’i destekliyor

10 KİŞİDEN 3'Ü BIDEN'A GÜVENMİYOR

Gazze'deki duruma ilişkin doğru kararları vermesi konusunda ABD Başkanı Joe Biden'a büyük güven duyduğunu belirten Amerikalıların sayısı ise yüzde 16'da kaldı. Yaklaşık 10 kişiden 3'ü ona orta derecede güvendiğini (Yüzde 31) ifade etti.

HASTANE SALDIRISI İSRAİL'E DESTEĞİ AZALTTI

Anket, 15 Ekim tarihinde, İsrail'in bütün dünya tarafından kınandığı hastane katliamından önce yapıldı. Katliamın, söz konusu ankette İsrail'e desteği bütün yaş kategorilerinde sekteye uğratacağı belirtildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...