ABD İsrail’i savunmaya devam etti! Pentagon hastane saldırısı değerlendirmesini açık kaynaklara dayandırdı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
ABD İsrail’i savunmaya devam etti! Pentagon hastane saldırısı değerlendirmesini açık kaynaklara dayandırdı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Gazze’deki hastane saldırısına ilişkin değerlendirmelerin açık kaynaklardan edinildiğini belirtti. ABD Başkanı Biden, İsrail ziyareti sırasından el-Ehli Baptist Hastanesi'nin vurulmasına ilişkin “Saldırıyı diğer taraf düzenledi” açıklamasında bulunmuştu.

Pentagon'dan, Gazze'de yaklaşık 500 sivilin hayatını kaybettiği hastaneye yapılan saldırıyla ilgili Biden'a sağlanan bilgilerin kaynağı hakkında detaylı değerlendirme istedi.

Pentagon'dan yapılan yazılı açıklamada, "Bilgi toplamaya devam ederken, havadan görüntülerin, müdahalelerin ve açık kaynak bilgilerin analizine dayanan mevcut değerlendirmemiz, dün Gazze'deki hastanede meydana gelen patlamadan İsrail'in sorumlu olmadığı yönündedir" ifadesi paylaşıldı.

Açıklamanın sonunda, "Şu anda verebileceğimiz başka bir bilgi yok" denildi.

BİDEN: SALDIRIYI DİĞER TARAF DÜZENLEDİ

ABD Başkanı Joe Biden, Tel Aviv'i ziyareti sırasında, İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği saldırıya ilişkin "Görünen kadarıyla hastaneye yapılan saldırıyı diğer taraf düzenledi, siz (İsrail) değil. Ancak çok sayıda kişi emin değil" sözlerini sarf etmişti.

ABD İsrail’i savunmaya devam etti! Pentagon hastane saldırısı değerlendirmesini açık kaynaklara dayandırdı

PENTAGON SÖZCÜSÜ SORULAR KARŞISINDA ZORLANDI

Pentagon Sözcü Yardımcısı Singh, Hamas'ın komuta merkezlerini hastane gibi binaların içine kurduğunu belirtirken, gazetecilerin "Bunu gösteren bir deliliniz var mı" sorularına, "Elimde böyle bir veri yok." cevabını vermek zorunda kalmıştı.

İSRAİL’DEN GAZZE’DE HASTANE KATLİAMI

Biden, "Gazze'deki patlamanın arkasında İsrail'in olmadığından emin olmanızı sağlayan şey nedir?" şeklindeki bir soruya da "Savunma Bakanlığının (Pentagon) bana gösterdiği veriler" demişti.

İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine 17 Ekim'de düzenlediği saldırıda 471 kişi hayatını kaybetmiş, 28'i ağır 342 kişi de yaralanmıştı.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...