ABD, Kabil'e bin asker daha gönderiyor

Düzenleyen:
ABD, Kabil'e bin asker daha gönderiyor

DÜNYA Haberleri

NATO'nun Afganistan'dan çekilmesinin ardından ülkenin kontrolü Taliban'a geçti. Başkent Kabil'de büyük bir kaos yaşanırken ABD, tahliye operasyonuna destek olması amacıyla takviye ekip göndereceğini açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Afganistan'daki durum ile ilgili konuştu. Kirby, Kabil'deki Amerikalıların ve kendilerine destek olan Afganların tahliyesinin sağlanması amacıyla ülkeye ilave bin asker daha gönderme kararı aldıklarını duyurdu. Sözcü Kirby, tahliye işleminin güvenli bir şekilde yapılmasının tek amaçları olduğunu belirtti. Kirby, bu kararla ABD yönetiminin tahliye operasyonu için Afganistan'a gönderdiği ilave asker sayısının yaklaşık 6 bini bulduğunu ifade etti.

"TÜRKİYE İLE BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ"

John Kirby, Kabil Havaalanında bütün askeri ve sivil uçuşların da durdurulduğunu aktararak "ABD askeri güçleri, bölgeyi insanlardan temizlemek için Türk ve diğer uluslararası güçler ile çalışıyor. Bunun ne kadar süreceğini bilmiyoruz" dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...