ABD Kongresi’nde İsrail protestosu: 'Gazze’de ateşkes' çağrısına 60 gözaltı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
ABD Kongresi’nde İsrail protestosu: 'Gazze’de ateşkes'  çağrısına 60 gözaltı

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

ABD Kongresi’nde bir grup, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik korkunç ve kanlı saldırılarını protesto ederek, Gazze’de acil ateşkes çağrısında bulundu. 'Ateşkes' çağrısı yapan göstericilere polis müdahale etti ve yaklaşık 60 kişi gözaltına aldı.

ABD’nin başkenti Washington DC’de yer alan Kongre binasına ziyaretçi kılığında giren bir grup protestocu, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarını protesto ederek, Gazze’de acil ateşkes çağrısında bulundu. Göstericiler, sık sık “Ateşkes şimdi” sloganı atarken, “İnsanlar yaşamı seçti. Ateşkes şimdi” yazılı pankart açtı.

'VERGİLERİMİZLE SOYKIRIM YAŞANMASIN2

Protestonun organizatörleri tarafından yapılan ortak açıklamada, "Kongre ve Biden'ın İsrail'e yapılan tüm askeri yardımları durdurarak kalıcı ateşkes için hemen harekete geçmesini istiyoruz. ABD'nin İsrail'i silahlandırmayı ve Gazze'deki soykırımı kolaylaştırmayı bırakmasını talep ediyoruz. Bizim vergilerimizle finanse edilen daha fazla şiddetin veya soykırımın yaşanmamasını talep ediyoruz. Kısacası liderlerimizden militarizmden sıyrılıp hayata yatırım yapmalarını talep ediyoruz” dedi.

GAZZE'DE ATEŞKES ÇAĞRISINA 60 GÖZALTI

ABD Kongre Binası Polisi (USCP) tarafından yapılan açıklamada, yaklaşık 60 göstericinin gözaltına alındığı belirtilerek, “Bir grubun ABD Kongre binasını gezmesinin ardından bir protesto başlatma potansiyel planının farkındaydık. Kongre binaları içinde gösteri yapmak yasaya aykırıdır, bu nedenle grubun yasayı çiğneyeceği ana hazırlıklı olmak üzere ek destek getirdik" denildi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...