ABD medyasında İsrail çatlağı! New York Times şefi: Filistin için ayağa kalkalım

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
ABD medyasında İsrail çatlağı! New York Times şefi: Filistin için ayağa kalkalım

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Washington yönetiminin işgalci İsrail kuvvetlerini koşulsuz desteklemesi, ABD basınını da isyan ettirdi. Ülkenin önde gelen medya kuruluşlarından New York Times'ın Ortadoğu Büro Şefi Chris Hadges, Filistin için ayağa kalkma vaktinin geldiğini söyledi.

7 Ekim'den bu yana çocuk, kadın; hastane, okul demeden Gazze'ye bomba yağdıran işgalci İsrail ordusuna dünyadan tepkiler çığ gibi büyüyor.

Akşam gazetesinde yer alan habere göre, Amerikan New York Times Ortadoğu Büro Şefi Chris Hadges, Gazze ile ilgili endişelerini paylaştı. İsrail'in şu anda Filistin tarihindeki en kötü soykırıma imza attığını söyledi.

“İZLEDİĞİMİZ ŞEY TAM ANLAMIYLA BİR SOYKIRIM KAMPANYASI”

New York Times Ortadoğu Büro Şefi Hadges, "Gazze'de gördüğümüz şiddet ve katliamlar Filistin tarihinde Nekbe de dahil görüğümüz en kötü seviyeye ulaştı. İzlediğimiz şey tam anlamıyla bir soykırım kampanyası. Sivil ayrımı gözetmeyen bir katliam. Günde 160 çocuk." ifadelerini kullandı.

İsrail'in yabancı basın üzerindeki baskısını eleştiren Hadges, arkasında ABD'nin bulunduğu saldırıları protesto etmek için çağrıda bulundu.

ABD, İSRAİL'E TEPKİ GÖSTERDİ

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Dubai'de katıldığı Birleşmiş Milletler (BM) iklim görüşmelerinde gazetecilere açıklamalar yaptı.

ABD'nin iki numarası Harris "Çok fazla masum Filistinli öldürüldü. Açıkça söylemek gerekirse, sivillerin yaşadığı acıların ölçeği ve Gazze'den gelen görüntü ve videolar yıkıcı" dedi.

AFP haber ajansı, Kamala Harris'in sekiz haftası çoktan dolan savaşta İsrail'i artan sivil kayıplar nedeniyle sertçe azarladığı yorumunu yaptı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...