ABD Senatosu'nda İsrail çatlağı: Gazze'ye kara harekatını karşı çıkanların sayısı artıyor

Düzenleyen: / Kaynak: NYT
- Güncelleme:
ABD Senatosu'nda İsrail çatlağı: Gazze'ye kara harekatını karşı çıkanların sayısı artıyor

DÜNYA Haberleri  / NYT

İsrail'in Gazze'ye kara harekatı için ABD Senatosu'nda ciddi bir muhalefetin oluştuğu iddia ediliyor. NYT'de yer alan haberde, çok sayıda Senatör ve Dışişleri çalışanının İsrail'in kara harekatına karşı olduğunu yazdı.

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının 7 Ekim’de düzenlediği saldırı sonrasında İsrail, Gazze Şeridi’ni yoğun bir şekilde bombalıyor. İsrail’in saldırılarında şu ana kadar aralarında 2 binde fazla çocuğun da olduğu 5 bin 797 kişi hayatını kaybetti. İsrail ordusunun kara harekâtı için hazırlık yaptığı bildirilirken, ABD’den itiraz sesleri yükseliyor.

ABD’DE İSRAİL’İN KARA HAREKATINA TEPKİ ARTIYOR

Demokrat Senatör Peter Welch, Gazze’ye olası bir kara harekatının sivil can kayıplarını artıracağını belirterek, “İsrail'in Gazze'ye karadan saldırmasının bilgeliği ve askeri etkinliği konusunda ciddi kaygılarım var. Yakın zamanda gerçekleşecek bir kara saldırısının Gazze'deki masum Filistinliler için felaket olacağı ve rehineleri kurtarmaya yönelik acil çabaları tehlikeye atacağı konusunda hiç şüphe yok” dedi.

Welch, kara harekatının Gazze'deki halihazırda oldukça vahim olan koşulları daha da kötüleştireceğinin de altını çizdi. Benzer bir çağrı Senato Silahlı Hizmetler Komitesine başkanlık eden Senatör Jack Reed’den geldi. ABD’nin önde gelen gazetelerinden New York Times'a konuşan Reed “O kadar çok faktör var ki, bu işe acele etmek muhtemelen en iyi yaklaşım değil” dedi.

ABD’nin politikalarını eleştirel yaklaşımıyla bilinen Senatör Bernie Sanders “Her iki taraftan gelen bombalar ve füzeler sona ermeli, Gazze'ye büyük insani yardım ulaştırılmalı ve rehineler ailelerine iade edilmeli” dedi.

ABD Senatosu'nda İsrail çatlağı: Gazze'ye kara harekatını karşı çıkanların sayısı artıyor

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI ÇALIŞANLARINDAN İSRAİL’E AÇIK MEKTUP

Geçtiğimiz günlerde 400'den fazla Kongre çalışanı, Gazze'de derhal ateşkes sağlanması çağrısında bulunan açık bir mektubu isimsiz olarak imzalamıştı. Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin Biden yönetiminin İsrail'in Gazze savaşına yaklaşımını eleştiren bir iç belge hazırladığı ortaya çıkmış ve ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili olan Josh Paul ise sosyal medya hesabından yayınladığı mektup ile istifa ettiğini ilan etmişti.

Dışişleri Bakanlığı Siyasi-Askeri İşler Direktörü olarak görev yapan Paul istifasının nedenini “İsrail'e öldürücü yardımımızın devam etmesiyle ilgili anlaşmazlık” olarak göstermişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: NYT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...