ABD, Türkiye ile F-35 anlaşmasını yeniden görüşmek istiyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
ABD, Türkiye ile F-35 anlaşmasını yeniden görüşmek istiyor

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

İsveç'in NATO onayının ardından F-16'lara onay veren ABD, F-35'ler için yeniden görüşmek istiyor.

Türkiye İsveç'e onay vermesinin hemen ardından ABD F-16'lar için onay verdi. ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin talep ettiği 40 adet F-16 savaş uçağı ve 79 modernizasyon kitinin satışına dair resmî bildirimi yaptı. Türkiye'ye F-16'lar için onay veren ABD iddialara göre şimdi de F-35'ler için yeniden masaya oturmak istiyor.

ABD F-35'LER İÇİN GÖRÜŞMEK İSTİYOR

ABD, Türkiye ile F-35 anlaşmasını yeniden görüşmek istiyor. ABD'den askeri yetkililerin verdiği bilgiye göre Türkiye'nin F-35 anlaşmasına dönmesi için müzakerelerin yeniden başlayabileceği bildirildi. S-400'leri de içeren yeni görüşmelerde ABD'nin yeni ara formüllerle Türkiye'ye teklifte bulunması bekleniyor.

NULAND: TÜRKİYE YENİDEN F-35 AİLESİNE KATILABİLİR

Türkiye'yi ziyaret eden Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakan Yardımcısı Vekili Victoria Nuland Rus S-400 füze savunma sistemi alımıyla ilgili durumu çözmesi halinde Türkiye'nin F-35 ailesine yeniden katılabileceğini söylemişti.

NE OLMUŞTU?

ABD Türkiye'nin hem proje ortağı olduğu hem de 1 milyar 250 milyon dolarını peşin ödediği 6 adet F-35'i Türkiye'ye vermemişti. Beyaz Saray yönetimi buna gerekçe olarak Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 hava savunma sistemlerini gösterdi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...