ABD'de 12 katlı bina çöktü, 100 kişiden haber alınamıyor

Düzenleyen:
ABD'de 12 katlı bina çöktü, 100 kişiden haber alınamıyor

DÜNYA Haberleri

ABD'de feci bir olay yaşandı. Bir bina çöktü. Ekipler, enkaz altında insan arıyor.

Dehşet verici olay, Florida eyaletinde yaşandı Miami Beach'in kuzeyindeki sahil kasabası Surfside'daki 12 katlı Champlain Towers South Condo binasının bir kısmı çöktü. 136 daireden 55'i çökmede hasar gördü. Olay sonrası bölgeye kurtarma ekipleri yönlendirildi. Ekipler, enkaz altında 1 kişinin cansız bedenine ulaştı, 35 kişi de yaralı olarak kurtarıldı. 15 aile ise kendi imkânlarıyla çıktı. 

ABD'de 12 katlı bina çöktü, 100 kişiden haber alınamıyor

"ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR"

Bu arada Miami-Dade Polis Departmanı Sözcüsü Alvaro Zabaleta, 1981 yılında inşa edilen binada ikamet eden 100 kişiden haber alınamadığını bildirdi. Zabaleta, ölenlerin sayısının artmasından endişe ettiklerini söyledi. Florida Valisi Ron DeSantis de "Hâlâ hayatta olanları tespit edebilme umudumuz var. Florida eyaleti, elinden gelen her türlü yardımı sunuyor" dedi.

ABD'de 12 katlı bina çöktü, 100 kişiden haber alınamıyor

KADINI, BACAĞINI KESİP KURTARDILAR

Surfside Belediye Başkanı Charles W. Burkett ise yapılan çatı tadilatı sebebiyle binanın çökmüş olabileceğini aktardı. Miami-Dade Acil Durum Yönetimi Direktörü Frank Rollason da acı ama güzel bir haber verdi. Rollason "Enkazdan bir anne ile çocuğunu kurtardık. Ancak anneyi çıkarabilmek için bacağını kesmek zorunda kaldık" diye konuştu.

Öte yandan Venezuela Konsolosluğu 4, Arjantin Konsolosluğu da 8 vatandaşından haber alamadığını açıkladı.



Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...