Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

ABD'den Rusya ve Kuzey Kore'ye tehdit! Silah anlaşmasının bedeli olur

ABD'den Rusya ve Kuzey Kore'ye tehdit! Silah anlaşmasının bedeli olur

ABD ve Asya'daki müttefikleri Güney Kore ile Japonya, BMGK kararlarının ihlal edilmesine karşı ortak tavır alacaklarını duyurdu. Üç ülkenin Dışişleri Bakanları, Rusya ve Kuzey Kore arasında olası bir silah anlaşmasına karşı sert tedbirler almaya karar verdiklerini açıkladı.

Kaydet
a- | +A

ABD, Güney Kore ve Japonya, Güney Asya’daki gelişmelere karşı ortak tavır alma kararı aldı. Üç ülke, Rusya ile Kuzey Kore arasında olası bir silah bir anlaşmasına karşı caydırıcı adım olarak sert önlemler almaya karar verdiklerini duyurdu.

Yonhap'ın haberine göre, Güney Kore Dışişleri Bakanlığı, Bakan Park Jin'in dün New York'ta Japonya Dışişleri Bakanı Kamikawa Yoko ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya geldiğini açıkladı.

PUTİN-KİM GÖRÜŞMESİ ELE ALINDI

Bakanlar, görüşmede, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un, Moskova ile Pyongyang arasında olası bir silah anlaşmasına ilişkin endişelerin arttığı bir dönemde Rusya'yı ziyaret ederek Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelmesini ele aldı.

Rusya ile Kuzey Kore arasındaki askeri işbirliğine ilişkin derin endişelerini dile getiren bakanlar, iki ülkenin olası bir silah anlaşmasının, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarını ihlal edeceği konusunda uyarıda bulundu.

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-Un, Rusya'yı ziyaretinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi
Başlık ResmiKuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-Un, Rusya'yı ziyaretinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi

"SİLAH ANLAŞMASINA KARŞI SERT ÖNLEMLER ALINMALI"

Bakanlar, Moskova ile Pyongyang arasında olası bir silah anlaşmasına karşı sert önlemler almaya karar verdiklerini bildirerek, 3 bakan BMGK kararlarını ihlal ederek bölgesel güvenliğe yönelik her türlü tehdide karşı kararlı biçimde mücadele etmek için küresel toplumla işbirliği yapma taahhüdünde bulundu.

Kim, Rusya Devlet Başkanı Putin ile 13 Eylül'de Rusya'nın Amur bölgesindeki Vostonçniy Uzay Üssü'nde görüşmüştü. Kim Jong-un ile müzakereleri "verimli" olarak nitelendiren Putin de bölgedeki durum ve ikili ilişkiler konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını belirtmişti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BAKMADAN GEÇME
Nükleer savaşlar gündemde! ABD, Japonya ve Güney Kore tatbikat gerçekleştirdi
HABER

Nükleer savaşlar gündemde! ABD, Japonya ve Güney Kore tatbikat gerçekleştirdi

ABD, Asya
HABER

ABD, Asya'daki müttefikleri toplantı yapacak

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.