ABD'li gazeteciden Zelenski yorumu: "Usame Bin Ladın'in sonunu yaşayacak"

Düzenleyen: / Kaynak: Sputnik
- Güncelleme:
ABD'li gazeteciden Zelenski yorumu: "Usame Bin Ladın'in sonunu yaşayacak"

DÜNYA Haberleri  / Sputnik

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, BM Genel Kurulu'nda konuşmak ve Washington yönetiminden daha fazla destek almak için ABD'de temaslarını sürdürüyor. Ukrayna lideri, kritik görüşmeler yaparken ABD'li gazeteci Jackson Hinkle, Zelenski'yi El Kaide lideri Usame bin Ladin'e benzeterek, "Onu trajik bir son bekliyor" dedi.

Ukrayna ile Rusya arasında Avrupa kıtasında ikinci dünya savaşından bu yana en kanlı savaş yaşanıyor. Binlerce insanın hayatını kaybettiği savaş, milyonlarca insanın da yerlerinden olmasına neden oldu. Kiev, başta ABD olmak üzere Batılı ülkelerin desteğiyle mücadeleye devam ederken, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, kötü günler geçiriyor.

Joe Biden yönetiminin büyük destek gösterdiği Zelenski ile ilgili olarak ABD’li gazeteci Jackson Hinkle'ın yaptığı yorum, dikkat çekti. ABD’nin Ukrayna savaşını destekleyen tutumunu desteklemediğini açıkça ifade eden Hinkle, Russia Today’a (RT) verdiği röportajda Volodimir Zelenski'nin, ABD’nin “nüfuz ajanı” olarak tanımladığı El Kaide lideri Usame bin Ladin'in kaderiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Hinkle, "Yanılıyor olabilirim ama Zelenski'yi trajik bir sonun beklediğini düşünüyorum" dedi. Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin 71 bin kişinin ölümüne yol açtığını iddia ettiği karşı taarruzunun "intihar görevi" haline geldiğini vurgulayan gazeteci, Odessa, Lvov ve Kiev sakinlerinin eşlerini, babalarını, oğullarını ve kardeşlerini cepheye gönderen hükümeti protesto etmeleri gerektiğini, ancak yetkililerin tepkisinin acımasız olacağı gerçeği nedeniyle buna girişmediklerinin de anlaşılır olduğunu kaydetti.

ABD'li gazeteciden Zelenski yorumu:

ZELENSKİ ABD BASININA KONUŞTU

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, ABD merkezli CNN’de Wolf Blitzer’e verdiği röportajda, Ukrayna ordusunun halihazırda devam eden karşı taarruzunun iyi yönde gittiğini belirterek, “Artık bitiş çizgisindeyiz” dedi. Kiev’in taarruz konusundaki başarısına ilişkin soru işaretlerinin de yersiz olduğuna vurgu yapan Zelenski, ABD’de uzun süreli tartışmalara neden olan uzun menzilli füzelerin tedarikini istediklerini de ifade etti.

Röportajın devamında kendisine Ukrayna’nın devam eden karşı taarruzunda bu yıl önemli bir başarı kazanıp kazanamayacağıyla ilgili sorulan soruya cevap veren Zelenski, daha önce verdiği gibi kesin bir cevap vermek yerine kafa karıştırıcı bir şekilde, “Bunu kimse bilemez” yanıtını verdi. Zelenski, devamında da “Ancak, daha çok başarı kazanacağımızı düşünüyorum” dedi.  

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Sputnik
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...