ABD'li istihbarat yetkilileri: Rusya Ukrayna'yı işgal ederse 50 bin kişi ölür

Düzenleyen: / Kaynak: AA
ABD'li istihbarat yetkilileri: Rusya Ukrayna'yı işgal ederse 50 bin kişi ölür

DÜNYA Haberleri  / AA

Rusya-Ukrayna arasındaki kriz devam ederken, ABD ordusu ve yetkilileri Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi durumunda 50 bin kişinin olabileceğine ve 5 milyon kişinin mülteci konumuna düşebileceğine dair durum tespiti yaptı.

Ukrayna-Rusya arasında sınırda yaşanan kriz sonrarı batılı devletlerden Rusya’ya gelen yaptırım tehditleri ile gerginlik devam ediyor.  ABD medyasında yer alan habere göre, ABD ordusu ve istihbarat yetkilileri, Kongre ve Avrupalı ortaklarına Ukrayna-Rusya krizi hakkında brifing verdi.

“50 BİN KİŞİ ÖLEBİLİR 5 MİLYON KİŞİ MÜLTECİ KONUMUNA DÜŞEBİLİR”

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik büyük çaplı bir işgal için hazırlıkları tamamlamaya yakın olduğunu belirten yetkililer, işgal durumunda 50 bin kişinin ölebileceği ve 5 milyon kişinin mülteci konumuna düşebileceğini ifade etti.

Başkent Kiev'de hükümetin iki gün içinde düşeceği değerlendirmesinde bulunan yetkililer, Ukrayna sınırında her biri yaklaşık 750 askerden oluşan 83 Rus taburu bulunduğunu belirtti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...