ABD'li senatörden Türkiye'ye yaptırım çağrısı: Araç olarak düşünmeliyiz

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
ABD'li senatörden Türkiye'ye yaptırım çağrısı: Araç olarak düşünmeliyiz

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Türkiye karşıtı açıklamalarıyla bilinen Bob Menendez, GKRY ziyaretinde Rum basınına yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Kıbrıs'ta ''saldırgan'' ülke olduğunu iddia ederek, yaptırım uygulanması çağrısında bulundu. Menendez, ''Ada'yı daha da istikrarsızlaştıracak faaliyetleri önlemek üzere yaptırımları araç olarak düşünmeliyiz.’' dedi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ni ziyaret eden ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı ve New Jersey Senatörü Bob Menendez, Türkiye karşıtı açıklamalarda bulundu. Menendez, Türkiye’yi GKRY ve Yunanistan’a yönelik saldırgan ülke olmakla suçlayarak, yaptırımların araç olarak kullanılması gerektiğini savundu.

Birleşmiş Milletler Barış Gücü’nün yetkisiz güç kullanarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Pile-Yiğitler Yolu Projesi’ne müdahale etmesinden sonra GKRY’i ziyaret eden Menendez, ABD Senatosu’nda Türkiye karşıtı söylemleriyle tanınıyor.

MENENDEZ'E HELENİZM’E HİZMET MADALYASI

Türkiye karşıtı Menendez, Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi'den Rumların mücadelelerine katkı ve 'Helenizm'e hizmetlerinden dolayı Havari Barnabas Altın Madalyası almıştı. Rum basınına demeç veren Menendez, Türkiye'yi eleştiren ifadelerine yenilerini ekledi.

TÜRKİYE'YE SALDIRGANLIK SUÇLAMASI

Türkiye'nin Yunanistan ve GKRY'ye karşı "saldırgan" davrandığını öne süren Menendez, "İlişkimizde bazı önemli zorluklar yaşadığımızı söyleyebilirim." dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) sınırları içerisinde yer alan Kapalı Maraş, 2020 yılında, 46 yılın ardından kademeli olarak açılmıştı. Söz konusu bölgeyi, Türk Silahlı Kuvvetleri 1974'te düzenlenen Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında ele geçirmişti.

TÜRKİYE’YE YAPTIRIM ÇAĞRISI

Ankara'nın Ada'da "istikrarı bozucu faaliyetlerde bulunduğunu" iddia eden Senatör Menendez, yaptırımlarla tehdit etmeye çalışarak,  ‘’Maraş'ta ilave Türk faaliyeti görürsek, Ada'yı daha da istikrarsızlaştıracak bu tür faaliyetleri önlemek üzere yaptırımları araç olarak düşünmeliyiz.’’ dedi.

Menendez, "bölgesel istikrarı baltaladığı" iddiasıyla Türkiye'yi hedef göstermeye çabasına girişerek,  "ABD ve NATO'nun daha geniş hedeflerini baltalayan eylemlerinden dolayı Ankara'yı sorumlu tutmaya devam etmeliyiz." görüşünü savundu.

"GKRY, YUNANİSTAN VE İSRAİL'LE ÇALIŞIYORUM"

Öte yandan Bob Menendez, Doğu Akdeniz'de önemli miktarda doğalgazın bulunmasının bölgede yeni sorunlar yaratıp yaratmadığına ilişkin soruyu yanıtladı:

Enerji ve elektrik tedariki alanında birçok farklı projede fırsatları araştırmamız gerektiğine inanıyorum. Orta Doğu Enerji Merkezi kurma yolunda ilerlemek için GKRY, Yunanistan ve İsrail hükümetleriyle birlikte çalışıyorum. Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, Avrupa'yı enerji kaynaklarını çeşitlendirmeye zorladı.

MENENDEZ’E YOLSUZLUK SUÇLAMASI

ABD’deki Türkiye karşıtı blokun önde gelen isimlerinden olan Menendez, Ermeni asıllı Nadine Arslanian ile evli. Menendez’e eşinin ticari faaliyetleri nedeniyle yolsuzluk suçlamaları yapılıyor.

Menendez’in eşinin ait mal varlığının haciz nedeniyle dondurulduğu duyurulmuştu. Ancak, Arslania’ın buna rağmen 400 bin dolar değerinde altın külçe sattığı ortaya çıkmıştı.

Ayrıca,  Manhattan federal savcılığı senatör Menendez veya eşinin “siyasi kıyak geçilmesi” uğruna kayıtlara geçmemiş lüks hediyeler, otomobil ve Washington’da ev alıp almadığının incelendiğini de duyurdu.

69 yaşındaki Menendez, 2015 yılında kendisine bağış yapan Dr. Salomon Melgen ile de usulsüzlük yapmıştı. Menendez, Melgen’in Brezilya, Ukrayna ve Dominik Cumhuriyeti’nden gelen kız arkadaşları için vize kolaylığı sağlamıştı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...