AB'nin kararı sonrası peş peşe açıkladılar: Rus plakalı araçlara yasak!

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
AB'nin kararı sonrası peş peşe açıkladılar: Rus plakalı araçlara yasak!

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

AB, Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle Rusya'ya yönelik yaptırımlarına bir yenisini daha ekleyerek Rus plakalı araçların AB ülkelerine girişini yasaklamıştı. AB'nin kararı sonrası Litvanya, Estonya, Letonya ve Finlandiya Rusya kayıtlı araçların ülkeye girişini yasaklarken, Polonya hükümeti de bugünden itibaren Rus plakalı araçlara sınırları kapattığını duyurdu.

Avrupa Birliği (AB) üyesi Finlandiya’nın Rusya’ya kayıtlı araçların ülkeye girişinin yasaklandığını duyurmasının ardından bugün de Polonya’dan yasak duyurusu geldi.

BUGÜNDEN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

Polonya İçişleri ve İdari Yönetim Bakanı Mariusz Kaminski, Belarus sınırında gazetecilere verdiği röportajda, Rusya’ya kayıtlı araçların ülkeye girişinin yasaklandığını belirterek, “Polonya sınırındaki bu yasak bugünden itibaren yürürlüğe girecek” dedi.

KARAR YAPTIRIMLARIN BİR PARÇASI

Kaminski, bu kararın Rusya’nın uluslararası güvenliğe oluşturduğu tehdit nedeniyle alındığını belirterek, “Alınan karar, Ukrayna’daki acımasız savaşla bağlantılı olarak Rusya’ya ve Rus halkına uygulanan yaptırımların bir parçasıdır” açıklamasını yaptı.

Polonyalı Bakan, bu yasağın AB Komisyonu’nun eylül ayında yayımladığı Rusya’da kayıtlı araçların AB ülkelerine girişinin yasaklanmasına ilişkin yönergelerin ardından alındığını ifade etti.

Polonya, haziran ayında alınan kararla Belarus ile olan doğu sınırını hem bu ülkeden hem de Rusya'dan gelen kamyon, çekici, römork ve yarı römorklara kapatmıştı

AVRUPA'NIN KAPILARI RUSLARA KAPANIYOR

Öte yandan geçtiğimiz günlerde de önce Litvanya, ardından Estonya ve Letonya Rusya plakalı araçların ülkeye girişinin yasaklandığı bildirilmiş, kararı "Rusya, Ukrayna'da soykırımı sürdürürken, saldırgan bir devletin vatandaşlarının özgürlük ve demokrasinin nimetlerinden yararlanmasına izin veremeyiz." diyerek duyurmuşlardı.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...