Finlandiya, Rusları cezalandırıyor! Rus plakalı araçlara yasak getirildi

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Finlandiya, Rusları cezalandırıyor! Rus plakalı araçlara yasak getirildi

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Rusya'nın Ukrayna'daki saldırganlığını cezalandırmak için yaptırımlar uygulanmaya devam ediyor. Finlandiya, Rus vatandaşlarını hedef alan bir yaptırım kararı alarak, Rusya plakalı araçların ülkeye girişini yasakladı.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali, Batılı ülkelerin ağır yaptırım kararlarına neden oluyor. ABD ve Avrupa Birliği’nin öncülük ettiği yaptırımlar sadece Rusya devletini değil, vatandaşlarını da hedef alıyor.

Finlandiya Dışişleri Bakanı Elina Valtonen, başkent Helsinki’de basın toplantısı düzenledi. Bakan Valtonen, gece yarısından itibaren Rusya’ya kayıtlı binek araçların (koltuk sayısı 10'dan az) ülkeye girişinin yasaklanacağını duyurdu. Valtonen kararın amacının, Avrupa Birliği'nin (AB) ticari yaptırımlarının Rusya'ya sınırı olan diğer AB ülkeleriyle mümkün olduğunca aynı şekilde uygulanması olduğunu söyledi. Valtonen ayrıca Finlandiya yönetiminin Rusya’ya yönelik yaptırımları genişletmeye hazır olduğunu vurguladı.

Yasak gece yarısı yürürlüğe girecek. Halihazırda Finlandiya'da bulunan Rus plakalı araçların 6 ay içinde, 16 Mart 2024'e kadar ülkeyi terk etmesi gerekecek. Yalnızca Rusya'da kalıcı olarak ikamet eden AB vatandaşları ile aile üyelerinin, diplomatların ve insani nedenlerle gelenlerin Finlandiya'ya Rus plakalı araçla girmesine izin verilecek.

AB AÇIKLAMIŞTI

Finlandiya’dan önce üç Baltık ülkesi Litvanya, Letonya ve Estonya da AB Komisyonu'nun Rusya'ya yönelik yaptırım tavsiyesi doğrultusunda bu hafta başında Rusya’ya kayıtlı araçların ülkeye girişini yasaklamıştı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...