Afganistan'da 8 dakika arayla 5,5 ve 6,2 büyüklüğünde deprem

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Afganistan'da 8 dakika arayla 5,5 ve 6,2 büyüklüğünde deprem

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Afganistan'ın batısındaki Herat vilayetinde 8 dakika arayla peş peşe iki büyük depremle sarsıldı.Depremlerin 5,5 ve 6,2 büyüklüğünde olduğu belirtildi. Valilik'ten yapılan açıklamada Herat vilayetinde saat 11.00'den itibaren art arda 6,3, 5,5, 4,7 ve 6,3, 5,9, 4,6 ve 4,8, ardından da 4,9 büyüklüklerinde çok sayıda deprem meydana geldiği belirtildi.

Afganistan sabah saatlerinde peş peşe iki büyük depremle sarsıldı. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezinden (USGS) yapılan açıklamada, depremin Herat'ta yerel saatle 11.00 civarında 8 dakika arayla 5,5 ve 6,2 büyüklüğünde olduğu belirtildi. 

Açıklamada, 5,5 ve 6,2 büyüklüğündeki depremlerin merkez üssünün Herat'ın Zinda Can ilçesi merkezinden sırasıyla 29 ve 35 kilometre uzaklıkta olduğu belirtilerek, sarsıntıların yerin 11,4 ve 10 kilometre derinliğinde gerçekleştiği ifade edildi.

Açıklamada depremler sonrası iki artçı sarsıntının kaydedildiği aktarıldı.

HERAT VALİLİĞİ: AĞIR HASAR VAR

Herat Valiliğinden yapılan açıklamada, yerel saatle 11.00 sularında art arda meydana gelen depremlerin Herat ve ilçelerini sarstığı kaydedildi.

Depremin ağır hasara neden olduğu belirtilen açıklamada, detaylı bilginin daha sonra paylaşılacağı ifade edildi.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezine (USGS) göre, Afganistan'ın batısında, İran sınırında bulunan Herat vilayetinde saat 11.00'den itibaren art arda 6,3, 5,5, 4,7 ve 6,3, 5,9, 4,6 ve 4,8, ardından da 4,9 büyüklüklerinde çok sayıda deprem meydana geldi.

İran ve Türkmenistan gibi komşu ülkelerden de hissedilen depremler nedeniyle çok sayıda Heratlı, panikle evlerini terk ederek sokaklara akın etti.

Öte yandan Zindecan ilçesi ve Herat merkezinin bir kısmında elektrikler kesildi ve iletişim hatları koptu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...