Üst üste depremler! Afganistan bu sefer 6,3 ile sallandı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Üst üste depremler! Afganistan bu sefer 6,3 ile sallandı

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Geçtiğimiz hafta şiddetli depremlerle sarsılan Afganistan bu sefer de 6.3 ile sallandı. Depreme ilişkin henüz bir kayıp bildirimi yapılmadı.

Afganistan'ın Herat kentinde 6.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS) tarafından yapılan açıklamada, ülkenin batısındaki Herat kentinden 6.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin yerin 8.2 kilometre derinliğinde olduğu ölçüldü.

Depremin ardından artçı sarsıntılar devam ediyor.

2500 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezine (USGS) göre, 7 Ekim'de Afganistan'ın batısında, İran sınırında bulunan Herat vilayetinde yerel saatle 11.00'de art arda şiddetli depremler yaşanmıştı. İlki 6,3 büyüklüğünde olan depremleri kısa süre içerisinde 5,5, 6,3 ve 5,9 büyüklüğünde depremler takip etmişti.

Taliban geçici hükümeti depremde şu ana kadar yaklaşık 2 bin 500 kişinin hayatını kaybettiğini, binlercesinin yaralandığını açıklamıştı. Söz konusu depremlerin ardından bölgede halen artçı depremler yaşanıyor. Bölge halkı artçı sarsıntılar nedeniyle evlerine giremiyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...