Alexander Stubb Finlandiya’nın yeni Cumhurbaşkanı oldu

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Alexander Stubb Finlandiya’nın yeni Cumhurbaşkanı oldu

Dünya Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Finlandiya’da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda zaferi oyların yüzde 51,6’sını alan eski Başbakan Alexander Stubb göğüsledi.

Finlandiya’da iki hafta önce yapılan cumhurbaşkanlığı seçimleri, yüzde 50’yi geçen aday olmayınca ikinci tura kalmıştı.

Bugün yapılan ikinci turda resmi olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 51,6’sını alan eski Başbakan Alexander Stubb, ülkenin yeni cumhurbaşkanı oldu.

"HAYATIMIN EN BÜYÜK ONURU"

Stubb yaptığı açıklamada, seçim zaferini hayatının "en büyük onuru" olarak nitelendirerek, "Finlandiya’nın cumhurbaşkanı olarak hizmet edebileceğim için son derece mutlu ve minnettarım" dedi.

RAKİBİ TEBRİK ETTİ

Stubb’ın rakibi olan eski Dışişleri Bakanı Pekka Haavisto ise oyların yüzde 48,4’ünü aldı. Haavisto yaptığı açıklamada, Stubb'ı "Finlandiya'nın 13. cumhurbaşkanı" olarak tebrik ederek, “Finlandiya'nın iyi bir cumhurbaşkanına sahip olduğuna inanıyorum. Alexander Stubb bu iş için deneyimli ve yetkin bir kişi. Daha fazla gevezelik yok" dedi.

"NÜKLEER SİLAH BARIŞIN GARANTİSİDİR"

Avrupa yanlısı ve Rusya'ya karşı sert bir tutum sergileyen güçlü bir Ukrayna destekçisi olan Stubb, nükleer silahların Finlandiya toprakları üzerinden nakledilmesine izin verilmesi ve bazı NATO birliklerinin Finlandiya'da kalıcı olarak konuşlandırılması gibi NATO ile işbirliğinden yana bir tutum sergilerken, nükleer silahların Finlandiya'da depolanmasını ise desteklemiyor. Stubb katıldığı bir programda, "Bazen nükleer silah barışın garantisidir" demişti.

28 Ocak'taki ilk turda Stubb oyların yüzde 27,2’sini, Haavisto ise yüzde 25,8’ini almıştı

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...