Alman basınından başbakana tepki! ''Tatil hakkın ama ekonomimiz çöküyor''

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Alman basınından başbakana tepki! ''Tatil hakkın ama ekonomimiz çöküyor''

DÜNYA Haberleri

Almanya ekonomik sorunlarla boğuşurken tatil yapan Olaf Scholz'a Alman basınından tepki geldi. Almanya'nın en etkili gazetelerinden Bild, "Herkesin rahatlamaya ihtiyacı var'' ifadeleriyle verdiği haberde, Alman ekonomisinin küçüldüğü, ülkenin enflasyonla boğuştuğu ve ev bulmakta zorlanan insanların işsizlikle mücadele ettiğine değindi.

Dünya’da son dönemde yaşanan ekonomik sorunlar, güçlü ekonomileri ile bilinen ülkeleri bile zora soktu. ABD ve Avrupa’daki gelişmiş ülkelerde rekor düzeye ulaşan enflasyon, halkın belini büküyor.

Her yıl ticaret fazlası vermesiyle ünlenen Almanya da bu sorunların yaşandığı ülkelerden biri olarak dikkat çekiyor. Uzun süreli Angela Merkel yönetiminden sonra göreve başlayan yeni hükümet, vatandaşların altında ezildiği sorun yumağıyla boğuşuyor.

'Trafik ışıkları' koalisyonu olarak nitelendirilen yeni yönetim, ekonomik şartlar nedeniyle eleştirilerin hedefinde.

Alman halkı sorunlarla boğuşurken koalisyonun Başbakanı olarak ön plandaki isim Olaf Scholz ise şu sıralar tatil yapıyor.

Almanya'nın en etkili gazetelerinden Bild, Scholz’un tatil haberini duyururken aynı zamanda büyük bir sitemi de aktardı.

SCHOLZ'A ELEŞTİRİ

Okuyucularına tatil haberini Scholz’un bir fotoğrafıyla aktaran gazete,

"Yardım edin ekonomimiz çöküyor" başlıklı yazıda Scholz’un tatiline değinerek, "Herkesin rahatlamaya ihtiyacı var. Ancak haberler Almanları giderek daha fazla korkutuyor: Yatırımcılar arasında kötü bir ruh hali, küçülen ekonomi, daha fazla işsiz..." ifadelerine yer verildi.

Alman basınından başbakana tepki! ''Tatil hakkın ama ekonomimiz çöküyor''

EKONOMİK SORUNLAR SIRALANDI

Almanya'daki ekonomik sorunlara değinen Bild, ülkedeki sorunları şöyle sıraladı:

"-Enflasyon öylece ortadan kalkmayacak! Almanya: yüzde 6,5. Euro Bölgesi'nin çok ilerisinde.

-Para Fonu ekonomimizin küçüldüğünü söylüyor. (Yüzde -0,3). Sadece bizim küçülüyor! ABD ise yüzde 1,8 büyüyor.

-Alman makine üreticilerimiz yüzde 15 daha az sipariş alıyor.

-100 CEO'dan 53'ü planlanan yatırımları durdurmak istiyor.

-İnsanlar daire bulamıyor! 100 bin sosyal konut birimi yerine, yalnızca 22 bin 500 uygun fiyatlı konut birimi onaylandı.

-Neredeyse hiçbir yabancı vasıflı işçi bize gelmek istemiyor! Sıralamada 53 hedef ülke arasında 49. sıradayız. 1,75 milyon istihdam açığı var!

-Ve bir de şu var: Artık biramızı bile gerçekten sevmiyoruz. Bira yüzde 2,9 daha az tüketiliyor."

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...