Almanya Başbakanı Scholz: "İki devletli çözüm hedef olmalı"

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Almanya Başbakanı Scholz: "İki devletli çözüm hedef olmalı"

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, “Mevcut çatışmalar Ortadoğu'da acil uzun vadeli bakış açıları ihtiyacını gösteriyor. İki devletli çözüm hedef olmalı” dedi.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdikleri ortak basın toplantısında, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonrasında yaşanan krizin dünya çapında olumsuz etkileri olduğunu ifade ederek, her iki liderin de Rusya'nın saldırganlığını durdurma konusunda hemfikir olduklarını belirtti. Scholz ayrıca, Türkiye'nin Ukrayna'dan temin edilen tahılın dünya genelinde dağıtımında oynadığı rolü vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti. 

"RUSYA SALDIRGANLIĞI DURDURMALI" 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ikili görüşmenin önemini vurgulayan Scholz, “İkimizi de dünyadaki yaşanan krizler ilgilendiriyor. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonrası tüm dünya çapında olumsuz sonuçları oldu. Rusya'nın bu saldırganlığı durdurması konusunda hemfikiriz” dedi.

Öte yandan Türkiye'nin Ukrayna'daki tahılın dünyanın diğer kesimine dağıtımı konusunda önemli bir rol oynadığını belirten Scholz, "Cumhurbaşkanına bu konudaki uğraşlarından dolayı açıkça teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

İsrail-Filistin çatışmasına değinen Scholz, Hamas'ı kesin bir dille kınadıklarını belirterek, "Birazdan daha başka gerilimleri nasıl önleyebileceğimizi konuşacağız" dedi.

Almanya Başbakanı Scholz: "İki devletli çözüm hedef olmalı"

"GAZZE'DEKİ SİVİLLERİN DURUMU SIKINTI VERİCİ"

“Her hayat eşit değere sahiptir. Gazze'deki sivil insanların durumu sıkıntı verici” ifadelerini kullanan Scholz, “Mevcut çatışmalar Ortadoğu'da acil uzun vadeli bakış açıları ihtiyacını gösteriyor. İki devletli çözüm hedef olmalı” şeklinde konuştu.

"ANTİSEMİTİZME YER YOK"

Scholz, “İster siyasi amaçlı, ister dini, ister sağdan ister soldan gelsin, antisemitizme ülkemizde yer yoktur. Aynı zamanda Almanya'daki 5 milyon Müslümanı yerlerinden etmek isteyenlere de karşı çıkıyoruz” dedi.

"Sayın Cumhurbaşkanı, çatışmaya ilişkin çok farklı görüşlere sahip olduğumuz bir sır değil" diyen Scholz, "Tam da bu yüzden konuşmalarımız önemli, özellikle zor anlarda kendi aramızda en iyi sohbete ihtiyacımız var. Almanya ve Türkiye vatandaşları birbirlerine birçok yönden bağlı” şekline konuştu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...