Almanya teyakkuzda! Rus ordusu 5-8 yıl içinde saldıracak

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Almanya teyakkuzda! Rus ordusu 5-8 yıl içinde saldıracak

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Almanya Genelkurmay Başkanı Carsten Breuer, ülkesinin 5 yıl içinde “savaşa hazır hâle gelmesi” gerektiğini söyledi.

Almanya Genelkurmay Başkanı Breuer, Welt am Sonntag gazetesine verdiği röportajda “savaşa hazır hâle gelmenin” bir süreç olduğunu belirterek “Ancak sonsuz zamanımız yok çünkü Soğuk Savaş’ın sona ermesinden bu yana ilk kez muhtemel bir savaş dışarıdan bize dikte ediliyor. Analistleri takip ettiğimde ve Rusya’dan kaynaklanan askerî tehdit potansiyelini gördüğümde bu bizim için 5 ila 8 yıl hazırlık zamanı anlamına geliyor” dedi.

"5 YIL İÇİNDE SAVAŞA HAZIR HALE GELMEMİZ GEREKİYOR"

Bunun o zaman savaşın çıkacağı anlamına gelmediğini vurgulayan Breuer “Ancak bu mümkün ve ben bir asker olduğum için 5 yıl içinde savaşa hazır hâle gelmemiz gerektiğini söylüyorum” ifadelerini kullandı. Breuer “Putin’in Ukrayna’nın ötesine uzanma ihtimalinin ne kadar yüksek gördüğüne” ilişkin soru üzerine de “Öncelikle buna niyet de dâhildir. Bunu Putin’in yazdıklarında ve söylediklerinde görüyorum ve Ukrayna’daki eylemlerinden. Buna askerî potansiyel de dâhil. Rusya’nın Duma kararıyla savaş ekonomisine geçtiğini gördük. Şu anda ihtimal artıyor” değerlendirmesinde bulundu.

100 MİLYAR AVROLUK ÖZEL FON

Almanya, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın ardından savunma harcamalarını büyük ölçüde artırma kararı almış ve gelişmiş silah sistemleri satın almak, ülkenin silahlı kuvvetlerini modernize etmek için 100 milyar avroluk özel bir fon oluşturmuştu.

 

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...