Almanya'da 2 bin mülteci çocuk kayıp

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Almanya'da 2 bin mülteci çocuk kayıp

DÜNYA Haberleri

Almanya'da kaybolan mülteci çocuk sayısı tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. Ülke genelinde yaklaşık 2 binden fazla mülteci çocuk kayıplara karıştı.

Geçmiş yıllarda anne babaları, hatta refakat eden birileri olmadan Almanya'ya giden 2 binden fazla çocuğun şuan nerede olduğu ve ne yaptığı bilinmiyor. Almanya'daki kayıp mülteci çocukların sayısı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. 

2 BİNDEN FAZLA MÜLTECİ ÇOCUKTAN HABER YOK

Alman Çocuklara Yardım Fonu, Federal Kriminal Polis Bürosu'ndan alınan verilere göre, Almanya'ya refakatsiz mülteci olarak gelen 2 bin 9 çocuk ve gençten haber alınamıyor. Kayıp sayısı geçtiğimiz yılın başından bu yana yüzde 10 artmış durumda.

YÜZDE 95'İ 14-17 YAŞ ARASINDA

Kayıp mülteci çocukların yüzde 95'inin 14-17 yaş aralığında olduğu bildirilirken, yüzde 90'dan fazlasının da erkek olduğu belirtiliyor.

AFGANİSTAN, FAS, CEZAYİR VE SURİYE'DEN GELMİŞLERDİ

Konuyla ilgili açıklama yapan Federal Genel Müdür Holger Hofmann, "Kayıp mülteci çocukların artan sayısı, sınır ötesi ve ulusal çocuk koruma sistemlerinin ve ilgili kayıt sistemlerinin iyileştirilmesi gerektiğini gösteriyor. Yalnızca çocukların ortadan kaybolma nedenleri daha net ortaya çıktığında, önleyici tedbirlere yönelik hedefli yatırımlara gidilebilir" ifadesini kullandı. Güvence altına alınan ikamet olasılıkları ve aile birleşimi fırsatlarının büyük önem taşıdığına değinen Hofmann, pek çok toplumda çocuklara ve gençlere yönelik destek sistemlerinin, artan refakatsiz küçük mülteci sayısına ayak uyduramadığını söyledi.
Çocukların geldiği ülkeler listesinde Afganistan, Fas, Cezayir ve Suriye bulunuyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...