Askeri mezarlıkta skandal! Babalarının mezarı başında twerk yaptılar

Düzenleyen: / Kaynak: Daily Mail
- Güncelleme:
Askeri mezarlıkta skandal! Babalarının mezarı başında twerk yaptılar

DÜNYA Haberleri  / Daily Mail

Ukrayna'nın Rusya tarafından işgali sürerken, savaşta hayatını kaybeden babalarının mezarını ziyaret eden 2 kız kardeş büyük bir rezalete imza attı.

Rusya ile Ukrayna arasında 24 Şubat 2022'de başlayan savaş sürüyor. Ukraynalı yetkililer ölü sayısını açıklamayı devlet sırrı diye reddederken, kimliğini açıklamayan ABD Savunma Bakanlığı yetkilileri ölü sayısının 70 bine yaklaştığını açıkladı. New York Times gazetesi'nin ABD'li yetkililere dayandırdığı haberine göre; Ukrayna Donetsk’deki tuğla morg kimliği belirsiz asker cesetleri dolu.

Savaşta ölen Ukrayna askeri sayısı 70 bine, yaralı sayısı da 120 bine yakın! Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre bugüne kadar savaşta 9 binden fazla sivil de öldü.

ASKERİ MEZARLIKTA SKANDAL

Ukraynalı askerlere ait bir mezarlıkta 2 kız kardeşin skandal görüntüleri ülke vatandaşlarını şoke etti. Kendi babalarının da Rusya'ya karşı savaşırken öldüğü öğrenilen kardeşler, babalarının mezarı başında dans etti (twerk). Polis tarafından kısa sürede gözaltına alınan 2 kız kardeş 5 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya...

ÖZÜR DİLEDİLER

Tepkilerin ardından kız kardeşler konuyla ilgili bir özür videosu yayınladı. Videoda görüntüleri yayınladıkları için pişman olduklarını söyleyen genç kızlar şöyle dedi:

'İzium yakınlarında vefat eden babamızın mezarını ziyaret ettik. Kahramanlarımızı karalamak gibi bir niyetimiz olmamasına rağmen maalesef bu tür bir video yayınlamak pek doğru olmadı'

İngiliz medyasına göre kardeşlerin babası Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin 95. Tugayından bir askerdi ve Donetsk şehri yakınlarında hayatını kaybetti.

TWERK NE DEMEK?

Oxford Dictionary Onlineda twerk sözcüğü, 'genellikle kadınların yaptığı, kişisel, bir dans' ve 'tahrik edici tavırla yapılan bir dans' anlamlarına geliyor. Oxford Dictionary Online’ın twerk hakkında yapmış olduğu açıklamaya göre sözcük yaklaşık yirmi yıldan beri var ve kullanılıyor. Twerk sözcüğünün Türk Dil Kurumunda (TDK) karşılığı ise "şeveke" yani 'kaba eti oynatarak yapılan raks'. Şeveke sözcüğünün twerk sözcüğüne göre daha eski olduğu, kökeninin 16. yüzyıla kadar kayıtlarının bulunduğu bilinmekte.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Daily Mail
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...