Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Avrupa basınında skandal itiraf! "Macron yönetimi YPG’yi silah arkadaşı görüyor"

Avrupa basınında skandal itiraf!
Fotoğraf Başlığı Avrupa basınında skandal itiraf! Macron yönetimi YPG’yi silah arkadaşı görüyor

Fransız istihbarat servislerinin Suriye’de terör örgütü PKK/YPG ile sahada doğrudan iş birliği yaptığı iddiası Avrupa basınında geniş yer buldu. Alman basınına yansıyan analizlerde, Paris yönetiminin YPG’yi “silah arkadaşı” olarak gördüğü belirtilirken, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un bu politikadan geri adım atmadığı dile getirildi.

Kaydet
a- | +A

, örgütü /’ye verdiği desteği kesmeden sahip çıkmayı sürdürüyor.

Fransız dergisi Le Point’te yayımlanan analizde, Fransız servislerinin ordusu ile PKK/YPG terör örgütü arasındaki çatışmalarda doğrudan örgütün yanında yer aldığı bilgisi paylaşıldı. Fransa’nın istihbarat ve gözlem kabiliyetlerini YPG’nin hizmetine sunduğu ileri sürüldü.

DESTEK OCAK AYINDAN BU YANA SÜRÜYOR

Le Point kaynaklı bilgilere göre, Fransa’nın terör örgütü YPG’ye sağladığı destek Ocak ayının başında çatışmaların başlamasıyla birlikte devreye girdi. Fransız ordusuna ait özellikle Irak’ın kuzeyindeki askeri ve istihbarat üsleri alarma geçirildi. Bölgedeki Fransız varlığı dikkat çekici şekilde hareketlendirildi.

Avrupa basınında skandal itiraf! "Macron yönetimi YPG’yi silah arkadaşı görüyor"
Başlık ResmiAvrupa basınında skandal itiraf! "Macron yönetimi YPG’yi silah arkadaşı görüyor"

MACRON’DAN AÇIK MESAJ: KÜRTLERİ, YPG'Yİ TERK ETMEYECEĞİZ

Fransız lider Emmanuel Macron’un son günlerde Suriye yönetimine farklı mesajlar vermeyi sürdürüyor . Macron’un, Ayn el-Arab'taki YPG'nin çekilmesinden rahat olduğunu ve ’nin aksine YPG'yi terk etmeyeceklerini dile getirdiği bilgisi paylaşıldı.

PKK terör örgütü sempatizanları, Almanya’nın Nürnberg şehrinde Sosyal Demokrat SPD’nin parti merkezini basarak pankart astı.
Başlık ResmiPKK terör örgütü sempatizanları, Almanya’nın Nürnberg şehrinde Sosyal Demokrat SPD’nin parti merkezini basarak pankart astı.

YPG İÇİN “SİLAH ARKADAŞI” TANIMI

Fransız ve Alman merkezli Frankfurter Allgemeine Zeitungen'in dikkat çeken ifadelerden biri ise Fransız ordusu ve istihbarat servislerinin PKK/YPG terör örgütünü “silah arkadaşı” olarak gördüğüne dair satırlar oldu. Fransız güvenlik birimlerinin örgütle uzun süredir sahada yakın temas içinde olduğu açıkça aktarıldı.

Avrupa basınında skandal itiraf! "Macron yönetimi YPG’yi silah arkadaşı görüyor"
Başlık ResmiAvrupa basınında skandal itiraf! "Macron yönetimi YPG’yi silah arkadaşı görüyor"

MACRON’DAN ARABULUCULUK HAMLESİ

Le Point’in haberine göre Macron, Pazar günü Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed el-Şara ile PKK/YPG elebaşı Mazlum Abdi arasında arabuluculuk yapmak istedi. Elysee Sarayı’nda yürütülen bu temasların, Kobani’deki kuşatmanın hafifletilmesi amacı taşıdığı kaydedildi.

ALMAN BASINI DA YAZDI: ERDOĞAN ETKİSİ RAHATSIZ ETTİ

Alman basını da Fransa’daki rahatsızlığı gündeme taşıdı. Frankfurter Allgemeine Zeitung’da yer alan haberde, Fransız yönetiminin, YPG’nin ile mücadeledeki rolünün sona erdirilmesi ve bu rolün Suriye ordusuna devredilmesi ihtimalini tehlikeli bulduğu aktarıldı. Haberde, ABD Başkanı Trump’ın bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hızlı şekilde ikna edilmesinin Paris’te ciddi rahatsızlığa neden olduğunu bilgisi yer aldı.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Pkk ypg fransa Suriye Terör İstihbarat Macaron Abd DEAŞ Kobanı Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.