Avrupa'da tehlikeli gerginlik: Polonya, Belarus sınırına 10 bin asker yığıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Avrupa'da tehlikeli gerginlik: Polonya, Belarus sınırına 10 bin asker yığıyor

DÜNYA Haberleri

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, son günlerde gerilim yaşanan Belarus sınırına 10 bin asker yollayacaklarını duyurdu. Askerlerin 2 hafta içerisinde sınıra konuşlanacağını duyuran Blaszczak, kararın 2 Belarus helikopterinin hava sahasını ihlal etmesinden sonra alındığını belirtti.

Polonya, son dönemde ciddi hareketlilik yaşanan Belarus sınırına asker yığma kararı aldı. Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, Belarus'u açık bir tehdit olarak tehdit olarak niteleyerek, sınıra 10 bin asker daha konuşlandıracaklarını belirtti.

Blaszczak, konuk olduğu radyo programında yaptığı açıklamada, "Saldırganlar, bize saldırmaya cesaret edemesin'' ifadesini kullanan. Bakan, Belarus sınırına 10 bin asker yollayacaklarını açıkladı.

Açıklamasına devam eden Blaszczak, ''Bunların 4 bini doğrudan Sınır Muhafızları Birimi Straz Graniczna'yı destekleyecek 6 bini ise sınır bölgesi Podlakya ve Lublin Voyvodalıkları'nda görev yapacak" dedi.

Söz konusu kararın geçtiğimiz hafta iki Belarus helikopterinin tatbikat esnasında Polonya hava sahasını ihlal etmesi üzerine alındığını ifade eden Blaszczak, provokasyonlarla Polonya hava sahasının ihlal edilmesinin hafife alınamayacağını, Belarus'ta yaşananların Rusya'nın eylemleriyle bağlantılı olduğunu söyledi.

Avrupa'da tehlikeli gerginlik: Polonya, Belarus sınırına 10 bin asker yığıyor

POLONYA VE BELARUS SINIRINDAKİ GERİLİM

Polonya Sınır Muhafızları Birimi Straz Graniczna geçtiğimiz Pazartesi günü Belarus sınırına bin asker daha gönderilmesi için Polonya Milli Savunma Bakanlığı'na başvurmuştu.

Polonya İçişleri ve İdare Bakan Yardımcısı Maciej Wasik ise Polonya’nın bin değil 2 bin asker göndereceğini açıklayarak sınırdaki kaçak göçmen sayısının arttığını, sınır hattında görev yapan Polonyalı güvenlik güçlerine yönelik saldırganlığın yükselişte olduğunu söylemişti.

Yaklaşık 418 kilometre uzunluğundaki Belarus sınırında 5 bin Sınır Muhafızı görevlisi ile birlikte 2 bin asker ve yüzlerce polis görev yapıyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: İHA

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...