Avrupalı gençler kaç yaşında evden ayrılıyor? Araştırmalar ortaya koydu, zirvede Finlandiya var

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Avrupalı gençler kaç yaşında evden ayrılıyor? Araştırmalar ortaya koydu, zirvede Finlandiya var

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Son dönemlerde ayrı eve çıkmak isteyen gençlerin sayısı oldukça artmış durumda. Ülkemizde durum böyleyken Avrupalı gençlerin de eve çıkma yaşlarına ilişkin bir araştırma yapıldı. Araştırmaya göre Avrupa Birliği ülkelerinde gençler ortalama 26,4 yaşında ailelerinden ayrılıyor ve kendi evlerine çıkıyor. Bu ülkelerin arasında gençlerin en erken yaşta eve çıktığı ülke Finlandiya oldu. Araştırma kapsamında kadın ve erkek oranları da detaylıca yer alıyor.

Ailesinden ayrılarak kendi evine çıkmak isteyen gençlerin oranı her geçen gün artarken Avrupa'daki gençlerin ne durum olduğu merak ediliyor. Bu konu ile ilgili  Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde gençlerin ortalama kaç yaşında ailelerinin evlerinden ayrıldıklarına ilişkin 2022 yılı verilerini yayımladı.

Verilere göre, Avrupalı gençler ortalama 26,4 yaşında ailelerinden ayrı yaşamaya başlıyor.

ERKEKLER AİLESİYLE DAHA UZUN YAŞIYOR

Avrupa'da erkekler ortalama 27,3, kadınlar ise ortalama 25,4 yaşında ailelerinden ayrı yaşamaya başladı. Böylece erkekler aileleri ile birlikte daha uzun süre yaşadı. AB ülkeleri arasında gençlerin en erken yaşta evden ayrıldığı ülke Finlandiya oldu. Finlandiya'da gençler ortalama 21,3 yaşında ayrı eve çıktı.

ZİRVEDE FİNLANDİYA, LİSTENİN SONUNDA İSE İTALYA VAR

Finlandiya'yı en yakın 21,4 yaşla İsveç, 21,7 yaşla Danimarka ve 22,7 yaşla Estonya izlerken, gençler Hollanda'da 23, Fransa'da 23,4, Almanya'da 23,8 yaşında kendi evlerini kurdu. Hırvatistan'da yaşayanalar en ileri yaşta kendi evlerine çıktı. Kendi evini kurma yaşı Hırvatistan'da 33,4, Slovakya'da 30,8, Yunanistan'da 30,7, Bulgaristan ve İspanya'da 30,3, Malta'da 30,1, İtalya'da 30 oldu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...