Avrupa'nın çirkin yüzü! Dertleri İsrail, Gazze umurlarında değil

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Avrupa'nın çirkin yüzü! Dertleri İsrail, Gazze umurlarında değil

DÜNYA Haberleri  / HABER MERKEZİ

Türkiye’de kan akıtan terör örgütlerine kucak açtılar. Esad’ın Suriye’deki sivil katliamını seyrettiler. Rusya’yı “Ukrayna’da sivilleri vuruyor” diye kınadılar. Aynı şeyi yapan İsrail’e kol kanat gerdiler. Filistin bayrağı sallamayı bile terör suçu saydılar.

Terör örgütleri PKK, FETÖ ve DHKP-C’ye hamilik yaparak Türkiye’nin teröristleri iade taleplerine kulak tıkayan Avrupa ülkeleri, Hamas’ı terör örgütü ilan edip İsrail’i korumaya aldı. İsrail yanlısı eylemlere izin veren Batı ülkeleri, Gazze’deki vahşetin protesto edilmesini ise yasakladı. Filistin’e desteği “terör eylemi” kabul edeceklerini belirten Avrupalı liderler, İsrail’e tepki için sokağa çıkmaya hazırlananları alenen tehdit etti. 
Almanya kılıcı çekti 

> Fransa Başbakanı Elisabeth Borne, Avrupa Birliği’nin, Hamas’ı terör örgütü ilan ettiğini duyurdu; “Yahudilere saldırmak, bize saldırmaktır” diye seslendi.

> Fransa ve Almanya, güvenlik bahanesiyle Filistin’le dayanışma gösterilerine izin vermeyeceğini duyurdu. Şansölye Olaf Scholz “Sokaklarımızda Hamas terörünü kutlayan kadın ve erkeklerin görüntüleri vardı. Bu alçaklıktır. İnsanlık dışıdır. Dernekler Yasamız keskin bir kılıçtır. Biz bu kılıcı burada güçlü bir hukuk devleti olarak çekeceğiz. Hamas’ın suçlarını yücelten ya da sembollerini kullanan herkes Almanya’da kovuşturmaya tabi tutulabilir. Cinayet ve adam öldürmeye göz yuman ya da suç işlemeye çağıran herkes kovuşturmaya maruz kalacaktır. İsrail bayraklarını yakan herkes şüphelidir” açıklamasını yaptı. Hamas’ın Almanya’daki faaliyetlerinin de yasaklanacağı duyuruldu. 

> Hollanda da tıpkı Almanya gibi Hamas yanlısı gösterilere müdahale edeceğini açıkladı. Başbakanı Mark Rutte, belediye başkanlarının Hamas yanlısı gösterilere izin vermeyeceğini söyledi. Ülkede faaliyet gösteren Bir Zeytin Ağacı Dik Vakfının yetkilileri, protesto hakkını kullandıkları için terörist muamelesi gördüklerinden yakındı.

> İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman, Filistin bayrağını sallamanın ve Filistin’e özgürlük sloganları atmanın “terör eylemlerini övmek amacı” taşıyacağını bildirdi. İngiltere merkezli Filistin Dayanışma Kampanyasının Direktörü Ben Jamal, kararın son derece endişe verici ve tehdit edici olduğunu söyledi.

> İngiliz hükûmeti, Hamas’la ilgili sosyal medya içeriklerini yasaklamak için harekete geçti.

> Avrupa Komisyonu üyesi Thierry Breton, Facebook ve Instagram’ın kurucusu Mark Zuckerberg’e ve X’in CEO’su Elon Musk’a, Hamas lehine paylaşımların üstü örtülü engellenmesi çağrısını yaptı. Elon Musk’ın sahibi olduğu X, Hamas bağlantılı yüzlerce hesabı kapattı. Sosyal medya platformu X’in CEO’su Linda Yaccarino, bu tür hesapları gerçek zamanlı olarak kaldırmaya devam edeceklerini söyledi.

Avrupa'nın çirkin yüzü! Dertleri İsrail, Gazze umurlarında değil

> Batı basınında Hamas karşıtı algı operasyonları da dikkat çekiyor. Suriye’de Esad’ın katlettiği çocukların fotoğrafları, Gazze’de çekilmiş gibi sunuldu. İngiliz gazetesi Metro, “Hamas 40 bebeğin başını kesti” manşetini attı. ABD başkanı bile bu yalana alet oldu.

İSRAİL'E SAYGI DURUŞU, FİLİSTİN'E TEPKİ

Rusya’nın Ukrayna’da su, elektrik ve yakıt kesmesini savaş suçu olarak niteleyen Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Filistin’de aynı şeyi yapan İsrail’e destek çıktı. “İsrail’in kendini savunma hakkını tamamen destekliyoruz. Avrupa bu trajedide İsrail’in yanındadır” diyen Leyen, komisyon üyeleriyle birlikte İsrail için saygı duruşunda bulundukları fotoğrafı paylaştı. 

Avrupa'nın çirkin yüzü! Dertleri İsrail, Gazze umurlarında değil

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...