Avrupa'nın en ölümcül gemi kazası: 'Umut' yolcusu 79 göçmen hayatını kaybetti

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Avrupa'nın en ölümcül gemi kazası: 'Umut' yolcusu 79 göçmen hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri

Avrupa'nın son yıllardaki en ölümcül gemi kazasından sağ çıkan göçmenleri bulmak için arama kurtarma faaliyetleri sürüyor. İlk açıklanan verilere göre Libya'dan yola çıkan gemide 104 kişi hayatta kalırken 79 kişi hayatını kaybetti. Gemini içinde 400 kişi olduğu düşünülüyor.

Perşembe günü 79 kişinin ölümüne neden olan bir gemi kazasından sağ çıkanları kurtarmak için umutlar azalıyor. Kurtarma ekipleri, son yıllarda Avrupa'da gerçekleşen en ölümcül insan kaçakçılığı felaketlerinden birinde daha fazla insana ulaşabilmek için Yunanistan açıklarını arıyorlar.

Alabora olan balıkçı teknesine,  çarşamba günü erken saatlerde güney sahil kasabası Pylos'tan yaklaşık 80 km uzaklıkta uluslararası sularda yüzlerce kişinin doldurulduğu düşünülüyor.

79 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Perşembe günün şafak sökerken bir sahil güvenlik gemisi, liman kenti Kalamata'ya doğru yelken açtı ve yılın en ölümcül gemi enkazının kurbanlarını Yunanistan açıklarına nakletti. 

İlk saatlerde Libya'dan yola çıkan gemiden hayatta kalanların sayısı 104, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 79 olarak açıklandı.

Avrupa'nın en ölümcül gemi kazası: 'Umut' yolcusu 79 göçmen hayatını kaybetti

İÇİNDE 400 KİŞİ VARDI

Yetkililer, gemide kaç kişinin bulunduğunun net olmadığını ve 20 ila 30 metre uzunluğundaki teknede 750 kişinin olabileceğine dair yorumların bulunduğunu söyledi.

BM'nin Uluslararası Göç Örgütü, ilk raporların gemide 400 kadar kişinin bulunduğunu öne sürdüğünü söyledi.

Orta Doğu, Afrika ve Asya'dan gelen mülteci ve göçmenlerin Avrupa'ya gitmek için kullandığı ana yollardan biri olan Yunanistan'da muhafazakar hükümetin yetkilileri, göçmenlerin girişini engellemek için sert önlemler alıyor. Son yapılan hamle ise Miçotakis'in Türkiye ile sınırına duvar örme kararı alması oldu.

Kaynak: Reuters

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...