Avusturya'dan Rusya'ya seyahat uyarısı: Rostov kentinden kaçının

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Avusturya'dan Rusya'ya seyahat uyarısı: Rostov kentinden kaçının

DÜNYA Haberleri

"Wagner krizi" nedeniyle Avusturya, vatandaşlarını Rusya'nın özellikle Ukrayna sınırındaki kentlerine gitmemeleri konusunda uyardı. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Avusturya vatandaşlarının sınırdaki Rostov kentinden kaçınmaları gerektiği belirtildi.

Rusya'da para asker grubu Wagner'in isyan bayrağını açması dünya gündeminde. Grubun açıklamaları sonrası Rusya lideri Putin yaptığı açıklamada yapılanı hainlik olarak değerlendirdi ve cezasız kalmayacağını söyledi. Rusya'da Wagner  krizi devam ederken Avusturya Rusya'ya sehayat edecek olan vatandaşlarını uyardı.

'UKRAYNA SINIRINDAKİ BÖLGELERE GİTMEYİN' UYARISI

Dışişleri Bakanlığının yazılı açıklamasında, Rusya'ya yönelik kısmi seyahat uyarısı yapılarak, özellikle ülkenin Ukrayna sınırındaki bölgelerine gidilmemesi istendi. Açıklamada, basındaki gelişmelerin yakından izlenmesi ve ihtiyaç halinde ülkenin Moskova Büyükelçiliği ile irtibata geçilmesi tavsiye edildi.

Bakanlık, özellikle Avusturya vatandaşlarının sınırdaki Rostov kentinden kaçınmaları gerektiğine dikkati çekti.

'NÜKLEER SİLAH YANLIŞ KİŞİLERİN ELİNE GEÇMEMELİ'

Bu arada Başbakan Karl Nehammer de Rusya'daki gelişmelere ilişkin Avrupa Birliği (AB) düzeyinde devlet ve hükümet başkanlarıyla istişare halinde olunduğunu belirterek, "Nükleer silahların yanlış kişilerin eline geçmemesi gerektiği", bu hususun kaygı verici olduğunu söyledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...