Bangladeş'te göstericiler polisle çatıştı: 1 ölü, 200 yaralı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bangladeş'te göstericiler polisle çatıştı: 1 ölü, 200 yaralı

DÜNYA Haberleri

Bangladeş'te ana muhalefet partisi BNP' ve küçük ortaklarının öncülük ettiği protesto gösterilerinde göstericiler polisle çatıştı. BNP yetkilileri, polisi göstericilerin üzerine yaylım ateşi açmakla suçlarken, 1 göstericinin öldüğü 200'nün de yaralandığı duyuruldu.

Bangladeş’te on binlerce protestocu kavurucu sıcaklıklara aldırış etmeden sokaklara döküldü. 2009 yılından beri Başbakanlık görevini sürdüren Sheikh Hasina’nın istifasını isteyen protestocular, polisle çatıştı.

Göstericiler ile güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmalarda 1 gösterici hayatını kaybederken, 200 gösterici de yaralandı.

Eski Başbakan Khaleda Zia liderliğindeki Bangladeş Milliyetçi Partisi (BNP) ve çok sayıda küçük muhalefet partilerinin çağrılarıyla toplanan göstericiler, Hasina’nın istifa etmesini ve seçimlerin tarafsız bir iktidar yönetiminde yapılmasını istiyorlar.

Başkent Dakka’da bir araya gelen 13 kilometre uzunluğundaki kalabalık gösterici grup, şehrin pek çok noktasında trafiğin tıkanmasına da neden oldular.

BNP, Dakka ve ülkenin 16 farklı yerinde gerçekleştirdikleri gösterilere saldırı düzenlendiğini duyurdu.

''GÖSTERİCİLERE ATEŞ AÇILDI''

BNP sözcüsü Zahir Uddin Swapan AFP’ye yaptığı açıklamada, ‘’Sajib Hossain adlı bir aktivistimiz önce saldırıya uğradı ardından da vurularak öldürüldü’’ dedi.

Sözcü, polisi protestoculara yaylım ateşi açmakla suçladı ve 200’den fazla göstericinin yaralandığını duyurdu.

Göstericilerin kaldırıldığı hastanede görevli bir doktor, 1 kişinin öldüğünü, 50 kişinin de yaralandığını belirtti.

Muhalefet partisi BNP ve ortakları, Hasina yönetimini 2014 ve 2018 yılındaki seçimlere hile karıştırmakla suçluyor. Muhalefet, önümüzdeki ocak ayında düzenlecek genel seçimlerin tarafsız bir yönetim altında yapılmasını istiyor.  

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak:  Al Jazeera

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...