Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Belçika, Filistin Devleti’ni tanıyacak! İsrail'e yaptırım

Belçika, Filistin Devleti’ni tanıyacak! İsrail'e yaptırım
Fotoğraf Başlığı Belçika, Filistin Devleti’ni taniyacak! Israil'e yaptirim

İsrail’in Gazze’deki katliamlarına dünyadan tepkiler sürerken, Filistin’i tanıma kararı alan devletlere bir yenisi daha eklendi. Belçika federal hükûmeti, Filistin’i tanıma ve İsrail’e yaptırımlar üzerinde anlaştı.

Kaydet
a- | +A

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Belçika Dışişleri Bakanı Maxime Prevot, ülkesinin bu ay yapılacak Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda Filistin Devleti’ni tanıyacağını duyurdu. İsrail’in ırkçı bakanları Itamar Ben-Gvir ve Bezalel Smotrich’i “istenmeyen kişi” ilan eden Belçika, İsrail’in işgal altındaki topraklarda ürettiği malların ithalatını yasakladı.

İsrail’in askeri uçuşlarına Belçika hava sahası kapatıldı. Savunma Bakanlığı İsrail’den yapılan askeri ekipman ve bakım alımlarına alternatif arama kararı alırken, kamu alımlarının da gözden geçirileceği bildirildi.

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.