Beyaz Saray: İsrail, saldırılara her gün 4 saat ara verecek

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Beyaz Saray: İsrail, saldırılara her gün 4 saat ara verecek

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

ABD, Gazze'de her gün 4 saat insani ateşkes olacağını duyurdu. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada İsrail'in Filistinli sivillerin Gazze Şeridi’nin güneyine geçmeleri ve insani yardım sağlanması için her gün 4 saat boyunca saldırılara ara vereceği bildirildi.

İsrail ordusu 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne aralıksız olarak saldırılar düzenliyor. İşgal güçleri sivil gözetmeksizin hedeflerini bombalamaya devam ederken Gazze'de çoğu kadın ve çocuklardan oluşan 10 binden fazla sivil hayatını kaybetti. Dünyanın dört bir yanında insanlar ateşkes için sokaklara döküldü, ABD'den bir son dakika açıklaması geldi. 

SAVAŞA 4 SAATLİK İNSANİ ARA

ABD Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby yaptığı açıklamada, İsrail'in Filistinli sivillerin Gazze Şeridi’nin güneyine geçmeleri ve insani yardım sağlanması için her gün 4 saat boyunca Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki saldırılara ara vereceğini duyurdu. 

"İSRAİL 3 SAAT ÖNCESİNDEN DUYURACAK"

İsrail’in bu duraklamaların zamanının başlamadan 3 saat önceden duyuracağını aktaran Kirby, "İsrailliler bize duraklama süresince bu bölgelerde askeri operasyon yapılmayacağını ve bu sürecin bugün başlayacağını söylediler” dedi. 

"İKİ İNSANİ KORİDOR OLACAK"

Filistinli sivillerin Gazze Şeridi’nin güneyine geçmeleri için iki "insani koridor" olacağını belirten Kirby, ABD’nin söz konusu duraklamaları doğru yönde atılmış bir adım olarak gördüğünü ve ihtiyaç duyulduğu sürece devam etmesini istediğini belirtti.

İSRAİL: ÇATIŞMALAR DEVAM EDECEK, GÜVENLİ KORİDORA İZİN VERDİK

İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Gazze'de çatışmaların devam ettiğine dikkati çekilerek, "Rehinelerimiz serbest bırakılmadan ateşkes olmayacak." ifadelerine yer verildi. Açıklamada, İsrail'in, Gazze Şeridi'nin kuzeyinden güneyine uzanan ve sivillerin güneye geçmesi için açılan "güvenli koridorlara" izin verdiği vurgulandı.

Dün 50 bin Gazzelinin bu koridordan geçtiğine işaret edilen açıklamada, Gazze sakinlerine güneye gitmeleri yönündeki çağrı yinelendi.

İsrail Başbakanlık Basın Ofisinin açıklaması, Beyaz Saray'dan yapılan ve İsrail'in Gazze Şeridi'nin kuzeyinde bulunan sivillerin çıkışı için "saldırılara günde 4 saat ara vermeyi" kabul ettiğini bildiren açıklamanın ardından geldi.

HAMAS'TAN YALANLAMA GELDİ

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin Basın Danışmanı Tahir en-Nunu, İsrail’le bir ateşkes anlaşmasına varıldığı yönündeki haberleri yalanladı.

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...