Nükleer silahla tehdit eden İsrail'e Rusya'dan tepki: Kabul edilemez

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Nükleer silahla tehdit eden İsrail'e Rusya'dan tepki: Kabul edilemez

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

Gazze'de katliama doymayan İsrailli yetkililer, zaman zaman nükleer silah kullanma tehdidinde bulunuyor. İsrail'e tepki ise Ukrayna savaşında defalarca aynı söylemlerde bulunan Rusya'dan geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İsraillilerin bu açıklamalarını "kabul edilemez" ve "kışkırtıcı" olarak nitelendirdi.

İsrail'de aşırı sağcı Miras Bakanı Amihai Eliyahu, Gazze'ye nükleer bomba atılmasının 'bir seçenek' olduğunu söyledi. Bunun üzerine İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bakanı uzaklaştırdı. Benzer bir açıklama da Siyonizm destekçisi İsrailli yazar Yuval Noah Harari'den geldi. 'Sapiens', 'Homo Deus' gibi kitaplarıyla tanınan dünyaca ünlü yazar, İsrail'in nükleer silahlarını kullanması gerektiğini savundu. Harari "İsrail, nükleer yetenekleri de dahil olmak üzere sahip olduğu bütün silahlarla kendini savunabilir" ifadelerini kullandı.

RUSYA ÖFKELENDİ!

Bu açıklamalara, Ukrayna'yı ve Batı'yı sık sık nükleer silahlarla vurmakla tehdit eden Rusya'dan tepki geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "Bu sözler kışkırtıcı, kesinlikle kabul edilemez ve belirli sebeplerden dolayı son derece dikkate değer olduğunu düşünüyoruz" dedi.

"BU BİR SOYKIRIM TEHDİDİ Mİ?"

Böyle açıklamaların Gazze'deki bütün sivil halkın nükleer silahla tehdit edildiği anlamına geldiğini vurgulayan Zaharova, şunları kaydetti: Bu bir soykırım tehdidi mi? Bu tür açıklamaların hiçbir gerekçesi yok ve olamaz. Bu ifadeler, İsrail'in nükleer silaha sahip olduğunu doğrulamakla kalmıyor, uygun olmayan senaryolarda bu silahın kullanılmasını ihtimalini değerlendirme hazırlığını gösteriyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...