Beyaz Saray, Joe Biden'ın "Hamas çocuklara karşı savaş işledi" sözlerini yalanladı!

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Beyaz Saray, Joe Biden'ın "Hamas çocuklara karşı savaş işledi" sözlerini yalanladı!

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar devam ederken ABD Başkanı Biden, el-Kassam Tugaylarının çocuklara karşı savaş suçu işlediğini iddia etti. Beyaz Saray, saatler sonra Biden'ın iddiasını yalanlayarak, ellerinde bu iddiayı kanıtlayacak veri olmadığını belirterek geri adım attı.

Hamas’ın ‘Aksa Tufanı’ operasyonu İsrail’de büyük şok etkisine neden olurken, Tel Aviv yönetimi 2 milyondan fazla sivilin yaşadığı Gazze Şeridi’ne yönelik büyük bir saldırı başlattı. İsrail’in sivil-asker gözetmeksizin bombalaması sonrasında ABD’den uyarı geldi. ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da ülkede yaşayan Yahudi cemaati liderleriyle düzenlenen toplantı öncesi yaptığı açıklamada, İsrail’e “savaş kuralları” uyarısında bulundu.

"YAHUDİ SOYKIRIMINDAN BU YANA EN ÖLÜMCÜL GÜN"

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın hafta sonu gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin "Bunun Holokost'tan bu yana Yahudiler için en ölümcül gün olduğunu savunuyorum." yorumunu yaptı.

Biden, İsrail'e verdikleri askeri desteği artırdıklarından bahsederek, Demir Kubbe'nin ikmali için mühimmat gönderdiklerini, Doğu Akdeniz'e ABD uçak gemisi filosunu yönlendirdiklerini ve savaş uçakları gönderdiklerini söyledi.

Beyaz Saray, Joe Biden'ın

İRAN'A DİKKATLİ OLUN UYARISI

ABD Başkanı Biden, "İranlılara çok net bir şekilde şunu ifade ettik: Dikkatli olun." şeklinde konuştu.

ABD'li rehineler konusunda da "çok şey" yaptıklarını kaydeden Biden, diğer yandan bu hususta bilgi veremeyeceğini ifade etti.

"SAVAŞ KURALLARI" VURGUSU

Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya, "İsrail'in savaş kurallarına göre hareket etmesinin gerçekten önemli olduğunu" söylediğini aktardı.

"Savaş kuralları vardır." diyen Biden, İsrail'in ülkeyi bir araya getirmek için elinden gelen her şeyi yaptığına inandığını vurguladı.

Beyaz Saray, Joe Biden'ın

BEYAZ SARAY, JOE BİDEN'I YALANLADI

ABD Başkanı Joe Biden, Hamas’ın askeri kanadı el-Kassam Tugayları İsrail’e yönelik sürpriz saldırısını değerlendirdi. Biden, “Amerikalıların neler olduğunu görmesi önemli. Bunu uzun zamandır yapıyorum. Teröristlerin çocukların kafalarını kestiği fotoğrafları göreceğimi, doğrulayacağımı hiç düşünmezdim” ifadelerini kullanarak el-Kassam’ı katliam yapmakla suçlamıştı.

Beyaz Saray, Joe Biden’in açıklamasından saatler sonra düzeltme yaptı. Beyaz Saray Sözcüsü, Biden’ın yaptığı yorumun Netanyahu’nun sözcüsünün iddialarına ve İsrail basınında çıkan haberlere dayandığını açıkladı. Katar merkezli El Cezire, söz konusu gelişmeyi “geri adım” olarak değerlendirirken, ABD merkezli Daily Beast ise “Beyaz Saray Biden'ın yorumlarını geri çekmek zorunda kaldı” yorumunda bulundu.

Dünyanın önde gelen haber kuruluşlarından BBC, devam eden kafa karışıklığını sonlandırmak amacıyla Beyaz Saray’a ulaştı. Biden’in da dile getirdiği iddiaların doğruluğunu sorgulayan BBC’ye konuşan üst düzey bir Beyaz Saray yetkilisi, Başkanın bu tür görüntüleri görmediği belirterek geri adam attı. Yetkili, “Biden İsrail'den gelen haberlere atıfta bulunuyordu” vurgusu yaptı.

Beyaz Saray, Joe Biden'ın

İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMASI

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

CAN KAYBI ARTIYOR

Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1200 İsraillinin hayatını kaybettiği aktarılmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 1100 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 bin 339 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Ayrıca Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 29 Filistinlinin öldüğü, yaklaşık 150 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...