Biden, 74 bin öğrencinin kredi borcunu sildi

Düzenleyen: / Kaynak: İndependent
- Güncelleme:
Biden, 74 bin öğrencinin kredi borcunu sildi

Dünya Haberleri  / İndependent

ABD Başkanı Joe Biden, dikkat çeken bir karar ile 74 bine yakın öğrencinin milyarlarca dolarlık kredi borcunu sildi. Silinen borçlar arasında 44 bin öğretmen, hemşire, itfaiyeci ve kamu hizmetlisi çalışanların da kredileri bulunuyor.

ABD'de kasım ayında gerçekleşecek başkanlık yarışı öncesinde Biden'dan dikkat çeken hamleler geliyor. Son olarak Biden yönetimi 74 bin borçluya yardım için yaklaşık 5 milyar dolarlık öğrenci kredilerinin silineceğini duyurdu.

10 YILDIR ÖDEMEDEKİ BORÇLAR SİLİNDİ

Silinecek borçlar arasında 10 yılı aşkın süredir geri ödeme yapan 44 bin öğretmen, hemşire, itfaiyeci ve diğer kamu çalışanı da yer alıyor.

ABD Başkanı önceki haftalarda yaptığı açıklamada, 12 bin dolardan daha az kredi alanlar ile  10 yıldır geri ödemede borçları olanların, Değerli Eğitimde Tasarruf planına kayıt oldukları takdirde kalan ödemelerinin silineceğini söylemişti.

3.7 MİLYON AMERİKALININ BORCU SİLİNDİ

Beyaz Saray, SAVE planının planlanandan 6 ay önce hayata geçirildiğini daha önce açıklamıştı. Cuma günü yapılan duyuruya göre yeni eklenenlerle birlikte öğrenci borçları silinen kişi sayısı, toplamda 3,7 milyon Amerikalıyı geçti. 

"BORÇ SİLME YETKİSİ YOK" DENİLMİŞTİ

Öğrenci borçlarının silinmesini uzun süredir savunan Biden daha önce itirazlarla karşılaşmıştı. Geçen yıl ABD Yüksek Mahkemesi, ABD Başkanı'nın öğrenci kredisi borcunu geniş çapta silme yetkisinin olmadığına hükmetmişti.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: İndependent
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...