Bir facia daha! Anaokulu servisinde unutulan 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Bir facia daha! Anaokulu servisinde unutulan 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

DÜNYA Haberleri  / İHA

Japonya'da anaokuluna giden 3 yaşındaki kız çocuğu okul servisinde unutuldu. Yaklaşık 5 saat boyunca servisin içerisinde 30 derece sıcaklıkta kapalı kalan çocuk, 'sıcak çarpması' nedeniyle hayatını kaybetti.

Okul servisi skandallarına Japonya'da dün bir yenisi daha eklendi. Makinohara kentinde sabah saatlerinde okula ulaşan ve 6 öğrenci ile müdürün bulunduğu anaokulu servisinde 3 yaşındaki kız çocuğu unutuldu. Eve dönüş saatinin yaklaşması nedeniyle saat 14.00 sıralarında okul servis aracının kapısını açan okul personeli, 3 yaşındaki kız çocuğunu araç içerisinde baygın halde buldu.

'SICAK ÇARPMASI' NEDENİYLE ÖLDÜ

Hastaneye kaldırılan 3 yaşındaki minik öğrenci, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Bölgede dün saat 12.55 sıralarında sıcaklığın 30.5 dereceye kadar yükseldiği açıklanırken, 3 yaşındaki kızın sıcak çarpmasından öldüğü belirtildi. Shizuoka polisi, olayın yaşandığı anaokulunda ihmal şüphesiyle bugün arama yaptı. Olayla ilgili detaylı soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

BENZERİ YAŞANMIŞTI

Ülkenin Fukuoka eyaletinde geçtiğimiz yıl benzer bir ihmal yaşanmış, 5 yaşındaki bir çocuk kilitli anaokulu servisinde yaklaşık 9 saat unutulduktan sonra sıcak çarpması nedeniyle hayatını kaybetmişti. Ülkede infiale neden olan olayın ardından, hükümet yerel yönetimlere tedbirlerin artırılması talimatı vermişti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...