Bir yılda İstanbul’un üçte biri büyüklüğünde deniz buzu eridi

- Güncelleme:
Bir yılda İstanbul’un üçte biri büyüklüğünde deniz buzu eridi

DÜNYA Haberleri

Türkiye’nin Kuzey Kutbu’na üçüncüsünü düzenlediği Ulusal Arktik Bilimsel Araştırma Seferi çerçevesinde bilim insanları, izledikleri seyir rotalarında eriyen ve koparak denize karışan buzulların takibini yaparak küresel iklim değişikliğinin sonuçlarını gözlemledi.

Alınan verilere göre, 2022 ve 2023’ün Temmuz aylarının ortalama deniz buzu dağılımı incelendiğinde yaklaşık yüzde 3’lük bir azalma gözlemlendi. Bu oran, İstanbul’un üçte biri boyutunda veya 215 bin futbol sahası büyüklüğünde deniz buzunun eriyerek denize karıştığını ifade ediyor. Araştırma Seferi’nin lideri Kaptan Özgün Oktar “Deniz buzunun kaybolması özellikle Rusya ve Norveç kıyılarında hızla devam ediyor. Tahminler, 2030 yıllarında yaz sezonunda artık deniz buzullarının tamamen kaybolacağı yönünde kötümser tablolar çiziyor. Deniz üzerinde belki de 15 yıl sonra hiç buz göremiyor olacağız” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...