BM Genel Sekreteri Guterres'ten İsrail'e 'hayati' çağrı
İsrail'in, abluka altına aldığı Gazze'de can kayıpları artarken BM Genel Sekreteri António Guterres'ten kritik bir çağrı geldi. Guterres, sivil can kaybına dikkat çekerek, İsrail'e tüm operasyonlarını 'uluslararası insani hukuk' çerçevesinde gerçekleştirme çağrısı yaptı
Hamas'ın 7 Ekim sabahı İsrail'e yönelik başlattığı geniş kapsamlı 'Aksa Tufanı' operasyonunun ardından, İsrail 'savaş' ilan etmiş ve Gazze'yi ablukaya alarak bombardımana başlamıştı. iki tarafta toplam can kaybı bini aşarken, BM'den İsrail'e itidal çağrısı geldi.
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Hamas tarafından İsrail’e karşı başlatılan saldırıları kınadı ve taraflara "sivillere yönelik itidal" çağrısı yaptı.
Genel Sekreter Sözcülüğünden yapılan yazılı açıklamada, saldırılarda şu ana kadar çok sayıda İsrailli sivilin öldüğü ve yüzlercesinin yaralandığı belirtildi.
İSRAİL'E İTİDAL ÇAĞRISI
Guterres’in saldırılarda sivil nüfus açısından derin kaygı duyduğu aktarılan açıklamada, taraflara "sivillere yönelik uluslararası insancıl hukuk uyarınca azami itidal gösterilmesi" çağrısında bulunuldu.
İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM VURGUSU
Açıklamada, “Genel Sekreter, daha geniş bir çatışmanın önlenmesi için tüm diplomatik çabalara çağrıda bulunuyor. Şiddetin çatışmaya çözüm getiremeyeceğini, barışın ancak iki devletli çözüme giden müzakere yoluyla sağlanabileceğini vurguluyor.” ifadesi kullanıldı.
Son dakika: İsrail, Gazze'de Cibaliye mülteci kampını vurdu! Onlarca Filistinli hayatını kaybetti
İsrail ordusu Gazze'yi vurmaya devam ediyor: 120 noktaya hava saldırısı düzenlendi
BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
