Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

BM Güvenlik Konseyi Gazze için acil toplanacak

BM Güvenlik Konseyi Gazze için acil toplanacak

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in dün Gazze Şeridi için BM Şartı’nın 99. maddesini devreye sokmasının ardından BM Güvenlik Konseyi acil toplanma kararı aldı.

Kaydet
a- | +A

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in dün Gazze Şeridi için BM Şartı’nın 99. maddesini devreye sokmasının ardından BM Güvenlik Konseyi yarın acil toplanma kararı aldı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in dün Gazze Şeridi için BM Şartı’nın 99. maddesini devreye sokmasının ardından BM Güvenlik Konseyi acil toplanma kararı aldı.

Güvenlik Konseyi başkanlığını yürüten Ekvador, toplantının yarın ABD’nin New York kentinde BM Genel Merkezi’nde yerel saatle 10.00’da başlayacağını duyurdu.

BM VE YARDIM KURULUŞLARINDAN ATEŞKES ÇAĞRISI

Aralarında BM kuruluşları ve ortaklarının da bulunduğu 27 yardım kuruluşu yayınladıkları ortak bildiride, Gazze Şeridi’ndeki koşulların "tanık oldukları en kötü koşullar arasında" olduğunu vurgulayarak, insani çabaları "neredeyse imkansız hale geldiğini” belirtti. Bildiride, çatışmaların derhal durdurulması çağrısında bulunuldu.

BAKMADAN GEÇME
Gazze İsrail
HABER

Gazze İsrail'e mezar oluyor! Eski Genelkurmay Başkanının oğlu öldürüldü

ABD, Gazze üzerinde drone uçuşları gerçekleştirdiğini açıkladı
HABER

ABD, Gazze üzerinde drone uçuşları gerçekleştirdiğini açıkladı

GUTERRES DÜN BM GÜVENLİK KONSEYİ’NE MEKTUP GÖNDERMİŞTİ

Guterres, dün Gazze Şeridi’ndeki insani felaketi durdurmak için elindeki en güçlü diplomatik araç olarak kabul edilen BM Şartı’nın 99. maddesine başvurmuştu.

Guterres, BM Güvenlik Konseyi'ne gönderdiği mektupta, Güvenlik Konseyi’ni uluslararası barış ve güvenliğe tehdit oluşturan İsrail-Filistin krizi konusunda harekete geçmeye çağırmış, "Genel Sekreter, kendi görüşüne göre uluslararası barış ve güvenliğin korunmasını tehdit edebilecek herhangi bir konuyu Güvenlik Konseyi'nin dikkatine sunabilir" hükmünü içeren BM Şartı’nın 99. maddesini devreye sokmuştu.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.