BM Güvenlik Konseyi’nde deprem! Ukrayna ve Rusya birbirlerine girdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
BM Güvenlik Konseyi’nde deprem! Ukrayna ve Rusya birbirlerine girdi

DÜNYA Haberleri

Rusya'nın kontrolündeki Ukrayna'nın Herson bölgesinde bulunan Kahovka Barajı'nın şüpheli bir şekilde yıkılması dünyada geniş yankı uyandırdı. Acil olarak toplanan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne Kahovka Barajı’nın havaya uçurulması damga vurdu.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, Rusya'nın kontrolündeki Ukrayna'nın Herson bölgesinde bulunan Kahovka Barajı'nın yıkılmasının ardından acil toplandı.

Toplantı hem Ukrayna hem de Rusya tarafından talep edildi.

Reuters tarafından aktarılan bilgiye göre, Rusya ve Ukrayna Kahovka Barajı'nın şüpheli bir şekilde yıkılması nedeniyle birbirlerini suçladı.

UKRAYNA VE RUSYA'DAN KARŞILIKLI İTHAMLAR

Ukrayna'nın BM Daimi Temsilcisi Sergey Kislitsa, barajın Rus işgalciler tarafından havaya uçurulduğunu iddia ederek, yaşananları "Ukrayna'nın kritik altyapısına karşı bir terör eylemi" olarak tanımladı.

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vasily Nebenzya ise ülkesinin baraja saldırı gerçekleştirdiği yönündeki iddiaları reddederek, Rusya'nın bir "dezenformasyon kampanyası" ile karşı karşıya olduğunu savundu.

BM Güvenlik Konseyi’nde deprem! Ukrayna ve Rusya birbirlerine girdi

SU BASKINLARI TAHLİYE GETİRDİ

Kahovka Barajı'nın şüpheli bir şekilde yıkılması sonrasında Dnipro Nehri'ndeki su seviyesinin yükselmesi nedeniyle bölgede su baskınları yaşandı.

Savaştan önce yaklaşık 44 bin nüfusa sahip şehre ve selden etkilenen Golopristanskiy ve Aleşki bölgelerine yönelik tahliye kararı alındı.

Kaynak: Reuters

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...