Bombalı saldırının en net görüntüleri! Korumanın profesyonel hamleleri saldırıyı geri püskürttü

Düzenleyen:
- Güncelleme:

DÜNYA Haberleri

Japonya Başbakanı Kişida Fumio'ya, katıldığı kalabalık bir Wakayama eyaletini ziyaretinde patlama sesinin duyurulduğu bildirişmiş bunun daha suikast girişimi olduğu anlaşılmıştı. Saldırı anına ilişkin yeni görüntülerde, Fumio'nun korumasının profesyonel şekilde bombayı Başbakan Fumio’dan nasıl uzaklaştırdığı güvenlik kamera görüntülerinde net bir şekilde görüldü.

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, yerel meclis ara seçim kampanyası için gittiği Wakayama'da iktidardaki Liberal Demokrat Parti (LDP) adayının faaliyetine katılmış ve LDP adayıyla, yerel saatle 11.30 sularında bölgede bulunan Saikazaki Balıkçı Limanı yakınlarında bir araya gelerek kampanya sürecini görüşmüştü. Başbakan Fumio’nun konuşma yapması öncesinde bulunduğu noktada patlama sesi duyuldu. Kişida'nın olay yerinden yara almadan tahliye edildiği bildirildi.

Resmi Kyodo ajansına göre Kişida, olay yeri yakınındaki araçla Wakayama Eyalet Polisi Karargahı'na götürüldü.

Ancak bir görgü tanığı, Başbakan'ın konuşmasını yapacağı noktaya doğru yönelirken kendisine bir şey fırlatıldığını ve 10 saniye içinde patlama sesinin duyulduğunu aktarmıştı. Olayın daha sonra suikast olduğu netleşti. İşte tam o anlara ilişkin güvenlik kamerası görüntülerinde Başbakan Fumio’nun korumasının bombayı elindeki çanta ile profesyonelce savurduğu ve hemen ardından Fumio’yu uzaklaştırdığı görülüyor.

KONUŞMA SIRASINDA BOMBA FIRLATILDI

Başbakan Kişida Saikazaki kürsüdeyken, bir kişi elindeki cismi o tarafa doğru fırlattı. Metak boru şeklinde olan bombanın yere düşmesiyle büyük bir ses çıktı. O sırada panik oluşturken Başbakan’nın koruma görevlisi profesyonelce hamleler yaparak Fumio’yu bölgeden hızla uzaklaştırdı. O anları güvenlik kamerası görüntülerine de net bir şekilde yansıdı. Bomba ise 50 saniye sonra patladı.

Devlet Televizyonu NHK'nin haberine göre olayda yaralanan olmadı. Kolluk kuvvetleri, olay yerinde bulunan Hyogo eyaleti Kawanişi kentine kayıtlı 24 yaşındaki Kimura Ryuji'yi olayla ilgili gözaltına aldı.

KORUMANIN HAYAT KURTARAN HAMLESİ ORTAYA ÇIKTI

Kişida'nın herhangi bir yara almadığı belirtilirken olaya karışan kişi ise gözaltına alındı. Öte yandan yaşananlar anbean Japon televizyon kanalı tarafından da kayıt altına alındı. Suikast girişiminin yeni görüntülerinde ise dikkat çeken anlar yer aldı. Korku dolu anlarda Başbakan'ın koruma görevlisi profesyonel bir şekilde önce elindeki çanta ile patlayıcıyı uzaklaştırdı, ardından da Fumio'yu bölgeden uzaklaştırdı.

GÖZALTINA ALINDI

Devlet Televizyonu NHK'nin haberine göre olayda yaralanan olmadı. Kolluk kuvvetleri, olay yerinde bulunan Hyogo eyaleti Kawanişi kentine kayıtlı 24 yaşındaki Kimura Ryuji'yi olayla ilgili gözaltına aldı.

Kabine Baş Sekreteri Matsuno Hirokazu, Tokyo'da yaptığı açıklamada, "Seçimler, demokrasinin temeli. Böyle bir zamanda böyle bir şiddet, son derece affedilemez." dedi. Hava yoluyla Wakayama eyaletinden ayrıldığı kaydedilen Kişida'nın, sonraki seçim konuşmasını Tokyo'nun doğusundaki Çiba eyaletinde yapacağı bildirildi.

SEÇİM PROGRAMINDA DEĞİŞİKLİK YAPMADI

Başbakan Kişida, Japan Railway Wakayama İstasyonu önünde konuşma yaptı. Olayın seçim sürecine zarar vermemesi gerektiğini belirten Kişida, "Sizinle hep beraberce, bu seçimi sürdürmek zorundayız." ifadesini kullandı. Kişida, sosyal medya hesabı Twitter'dan yayımladığı mesajda, "Seçimler, ülkemizin demokrasisi için en önemli konu. Bu bilinçle, sokaklardaki konuşmalarımı sürdüreceğim." dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...