Bosna Hersek'te çirkin provokasyon! Mescit ve Boşnak evlerine saldırdılar

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bosna Hersek'te çirkin provokasyon! Mescit ve Boşnak evlerine saldırdılar

DÜNYA Haberleri

Bosna Hersek'te mescit ve Boşnakların yaşadığı evlere saldırılar düzenlendi. Mescide hava tabancasıyla ateş açıldı, evlerin camları kırıldı. Capljina İslam Meclisi Başimamı Adem Suta "Bu saldırılar bizim inancımıza ve ulusal kimliğimize yapılmıştır" dedi.

Balkanlar'da uzun süredir devam eden gerginlik giderek artıyor. Kosova ile Sırbistan arasında yaşanan gerilimin ardından NATO Müşterek Kuvvet Komutanlığı, Türkiye'den destek talebinde bulunmuştu. Bunun üzerine Türk komadonları Kosova'ya gönderilmişti.

ŞİMDİ DE BOSNA HERSEK'İ KARIŞTIRACAKLAR

Karanlık eller, bu defa Bosna Hersek'te sahneye çıktı. Ülkenin güneyindeki Capljina şehrine bağlı Surmanci'deki mescit ve Boşnakların yaşadığı evlere son günlerde çok sayıda saldırı yapıldı.

"HAVA TABANCASIYLA MESCİDE ATEŞ ETTİLER" 

Olaylarla ilgili konuşan Capljina İslam Meclisi Başimamı Adem Suta "Öncelikle mescidin camları kırıldı. Daha sonra mescidin camları ve kapısı hava tabancasıyla vuruldu" dedi.

"CENAZEYE ÖLÜ KERTENKELE ATTILAR"

Saldırganların çirkin eylemlerine devam ettiğini vurgulayan Suta "En kötüsü de cenaze namazının kılındığı esnada ölünün konulduğu taşın bulunduğu alana ölü kertenkele atıldı. Boşnaklara bir tür mesaj vermek istediler" diye konuştu.

"İNANCIMIZA SALDIRDILAR"

Adem Suta, Boşnakların yaşadığı evlerin de camlarının kırıldığını söyleyerek "İbadethane ve evlere yapılan bu saldırılar bizim inancımıza ve ulusal kimliğimize yapılmıştır. Polis, zanlıları araştırıyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...