Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

California'da kısırlaştırılan kişilere tazminat ödenecek

California'da kısırlaştırılan kişilere tazminat ödenecek
Fotoğraf Başlığı California'da kisirlastirilan kisilere tazminat ödenecek

ABD'nin California eyaletinin çocuk sahibi olmaya uygun olmadığı gerekçesiyle kısırlaştırılan yüzlerce kişiye tazminat ödemeye hazırlandığı açıklandı.

Kaydet
a- | +A

California'da kısırlaştırılan binlerce kişiye tazminat ödemesine ilişkin karar, Eyalet Meclisi tarafından kabul edildi.

TAZMİNAT ÖDEYEN 3. EYALET OLACAK

Vali Gavin Newsom'ın onayının ardından yürürlüğe girecek karar uyarınca; California, Virginia ve Kuzey Carolina'nın ardından yaşları 13'e kadar varan "kısırlaştırma mağdurlarına tazminat ödeyen üçüncü eyalet" olacak.

20 BİNDEN FAZLA KİŞİ KISIRLAŞTIRILDI

California'da zorla kısırlaştırma uygulamaları 1909'lara kadar giderken, resmi rakamlarda 20 binden fazla kişinin kısırlaştırıldığına işaret ediliyor.

Karar kapsamında, cezaevlerinde zorla kısırlaştırılan mahkumlara da tazminat ödeneceği kaydedilirken, ABD'li insan hakları aktivistleri, tazminattan kısırlaştırma mağdurlarından hayatta olan yaklaşık 600 kişinin yararlanabileceğini belirtiyor.

BAKMADAN GEÇME
HABER

'Erkeklerde kısırlık oranı artıyor'

BAKMADAN GEÇME
"Fazla kilo erkeklerde kısırlığa yol açıyor"
HABER

"Fazla kilo erkeklerde kısırlığa yol açıyor"

BAKMADAN GEÇME
ABD
HABER

ABD'nin California eyaletinde havai fişeklerle dolu evde patlama oldu

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Dünya
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.