“Casus Balina” endişesi: Norveç, insanları “Hvaldimir” konusunda uyardı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
“Casus Balina” endişesi: Norveç, insanları “Hvaldimir” konusunda uyardı

DÜNYA Haberleri

Norveç’te 2019’dan bu yana görülen ve Rusya’ya ait olduğu tahmin edilen casus beyaz balina “Hvaldimir” yeniden gündem oldu. Norveç Balıkçılık İdaresi, Rusya’ya ait olduğu düşünülen casus balinayı korumak için insanlara temastan kaçınılması konusunda uyarıda bulundu.

Üzerine bir kemerle kamera bağlanmış “Hvaldimir” adlı balina Norveç açıklarında ilk kez görülmesinin ardından dünyada büyük ilgi çekti.

Kemerin üzerindeki tokalarda St. Petersburg menşei bulunması dikkatleri Rusya’ya yönlendirdi.

Uzmanlar, casus balinanın Rusya’ya ait olduğunu ve Rus donanması tarafından eğitildiğini düşünüyorlar.

“Casus Balina” endişesi: Norveç, insanları “Hvaldimir” konusunda uyardı

İNSANLARA "CASUS BALİNA" UYARISI YAPILDI

CNN International tarafından aktarılan bilgiye göre Norveç Balıkçılık İdaresi, Rusya’ya ait olduğu düşünülen casus balinaya karşı vatandaşlarına temastan kaçınılması konusunda uyarıda bulundu.

İdare tarafından yapılan açıklamada, balinanın ülkenin güneyinde yoğun nüfuslu bir bölgeye ulaşması nedeniyle yaralanma riskinin önemli ölçüde arttığı ifade edildi.

Balinanın daha önce teknelerle temas etmesi nedeniyle hafif yaralandığını hatırlatan Balıkçılık İdaresi yöneticisi Frank Bakke-Jensen, “Tekneyle açılanları, balinanın yaralanmasını veya tekne trafiği nedeniyle ölmesini engellemek için belirli bir mesafeyi korumaya çağırıyoruz” yorumunu yaptı.

Kaynak: CNN International

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...