Cephe hattı kızışıyor, Ukrayna askerleri Rus mevzilerini vuruyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Cephe hattı kızışıyor, Ukrayna askerleri Rus mevzilerini vuruyor

DÜNYA Haberleri

Doğu Donetsk bölgesindeki Vuhledar kenti yakınlarında cephe hattında bulunan Ukrayna askerleri, gece gündüz Rus askeri mevzilerine ateş açmaya devam ediyor.

Birkaç aydır, Rusya-Ukrayna savaşının çeşitli sıcak noktalarında, özellikle Donetsk bölgesinde, çatışmalar yoğunlaştı.

Ukrayna ordusu, kışın Donetsk'te taarruzunu hızlandıran Rus kuvvetlerine karşı verdiği mücadelede, karşı taarruza geçmeden önce savunma hattını güçlü tutmaya çalışıyor.

UKRAYNA ASKERLERİ SAVUNMA HATTINI MUHAFAZA EDİYOR

Sokak çatışmalarının yaşandığı Bahmut ve Marinka ile üç tarafı kuşatma altındaki Avdiivka ve Vuhledar kasabası yönünde yoğun çatışmalar sürüyor.

Vuhledar, Rus ordusunun ilerlemesini önlemek için gece gündüz görev yapan Ukrayna birlikleri ile Rusya ve Ukrayna arasındaki en şiddetli tank çatışmalarının görüldüğü cephe olarak biliniyor.

Cephe hattı kızışıyor, Ukrayna askerleri Rus mevzilerini vuruyor

"BİR ERKEĞİN YAPMASI GEREKENİ YAPIYORUM"

Güvenlik nedeniyle tam adını vermeyen 51 yaşındaki Ukraynalı asker Roman, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Burada savaşın devam etmesi nedeniyle cephede durumlar çok ağır. Vuhledar istikametinde görev başındayız” dedi.

Ukraynalı bir asker olarak asıl amacının ülkesinin toprak bütünlüğünü korumak olduğunu söyleyen Roman, "bir erkeğin yapması gerekeni" yaptıklarını sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...