Cezayir’den İsrail’e sert tepki: Gazze’de yaşananlar savaş suçudur

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Cezayir’den İsrail’e sert tepki: Gazze’de yaşananlar savaş suçudur

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail’in sivil hedef gözetmeksizin yaptığı saldırı tepki gösteren Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun, “Gazze’de yaşananların savaş suçudur.” dedi. Tebbun, Filistinlilerin terörist olmadıklarını da sözlerine ekledi.

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, 7 Ekim’den beri İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne düzenlediği yoğun saldırılara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"GAZZE’DE YAŞANANLAR TAM BİR SAVAŞ SUÇU”

Cezayir’in güneyindeki Celfe kentinde bölge halkıyla gerçekleştirdiği buluşmada konuşan Tebbun, “Gazze’de yaşananlar tam bir savaş suçudur.” ifadelerini kullandı.

"FİLİSTİNLİLER TERÖRİST DEĞİL"

İsrailli ve Batılı liderlerin Filistinli direnişçileri terörist olarak nitelemelerini reddeden Tebbun, “Filistinler terörist değiller, zira onlar kendi vatanlarını ve haklarını savunuyorlar.” dedi.

Fransa’nın da Fransız sömürgeciliğine karşı Cezayir Kurtuluş Devrimi'ne (1954-1962) katılanları terörist olarak nitelendirdiğini hatırlatan Tebbun, Cezayirli lider el-Arabi Bin Mehidi’nin “Bize uçaklarınızı verin biz de size el yapımı bombalarımızı verelim.” şeklindeki sözünü örnek verdi.

İSRAİL-FİLİSTİN SAVAŞINDA SON DURUM

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail saldırılarında öldürülenlerin sayısı 3 bin 342'si çocuk, 2 bin 262'si kadın olmak üzere 8 bin 300'e yükselirken, 20 bin 242 kişi yaralandı. İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında ise 116 Filistinli öldü, 1900'den fazla Filistinli yaralandı. İsrail bombardımanında Gazze'de 34 Lübnan'da da 1 gazeteci hayatını kaybetti.

İşgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında ise 116 Filistinli öldü, 1900'den fazla Filistinli yaralandı.

İsrail bombardımanında Gazze'de 34, Lübnan'da da 1 gazeteci hayatını kaybetti.

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yoğun saldırıları nedeniyle bölgedeki sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetleri durma noktasına geldi.

İsrail ordusu, 26 Ekim’de karadan sınırlı operasyonları genişletmeye başlayıp hava saldırısının dozunu daha da artırdı.

Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi de İsrail ordusu tarafından hedef gösterildi.

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ssda30 Ekim 2023 16:47

bak seen ,aydınlandık

Sonraki Haber Yükleniyor...