Çin savaş gemileri harekete geçti! İki ülke karşı karşıya geldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Çin savaş gemileri harekete geçti! İki ülke karşı karşıya geldi

DÜNYA Haberleri

Japonya, Çin'e ait donanma ve sahil güvenlik gemilerinin, güneybatıdaki Kagoşima açıklarında Japon kara sularını ihlal etti.

Japonya Savunma Bakanlığının açıklamasına göre, Çin'e ait donanma gemisi yerel saatle 10.00 sularında Yakuşima Adası'nın güneybatısında ulusal kara sulara girdi. Donanma gemisinin, üç saat sonra Kuçinoerabu Adası'nın batısına yönelerek Japonya kara sularından ayrıldığı ve Doğu Çin Denizi'ne doğru yol aldı.

Japonya Sahil Güvenliği (Kaiho) ise Doğu Çin Denizi'ndeki tartışmalı Senkaku Adaları yakınlarında Çin'e ait iki sahil güvenlik gemisinin saptandı. Kabine Baş Sekreteri Matsuno Hirokazu, gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu ihlaller nedeniyle, Çin'e protesto notası verildiğini söyledi.

Doğu Çin Denizi'nde, Japonya'nın "Senkaku", Çin'in de "Diaoyü" olarak adlandırdığı takımadalar 5 ada ve 3 kayalıktan oluşuyor. Mülkiyeti Japonya'da olan, Çin'in ise hak iddia ettiği, üzerinde kimsenin yaşamadığı adacıklar, uzun süredir egemenlik tartışmalarına neden oluyor. (Kaynak: Anadolu Ajansı)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...