Çin'den ABD'li dev savunma şirketlerine yaptırım kararı!

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
- Güncelleme:
Çin'den ABD'li dev savunma şirketlerine yaptırım kararı!

DÜNYA Haberleri  / Ajanslar

Çin Halk Cumhuriyet, ABD'li iki büyük savunma firmasına yaptırım kararı aldı. Yabancı basına düşen son dakika gelişmesinde, Tayvan'a silah satışı yapan ABD'li firmalara yaptırım uygulanacağı belirtildi.

Dünyanın ilgisi Ukrayna ile Rusya arasında ikinci dünya savaşından bu yana yaşanan en şiddetli çatışmalara odaklanmışken, Güneydoğu Asya’da dikkat çeken gelişmeler yaşanıyor.

Dünyanın en büyük iki askeri gücü ABD ve Çin arasında yaşanan gerilim, ajanslara son dakika haberi olarak yansıdı. ABD’nin Tayvan’a yönelik askeri ve politik desteğinden rahatsız olduğunu defalarca dile getiren Pekin yönetimi iki güç arasında gerilimi artıracak bir adıma imza attı.

ABD, TAYVAN’I SİLAHLANDIRIYOR

Çin’in olası işgal girişimine karşı ABD’nin desteğine ihtiyaç duyan Tayvan, Washington’dan milyarlarca dolarlık silah alımı yaptı. AFP’ye yansıyan haberde, Çin’in ABD’li savunma şirketlerine Tayvan’ı silahlandırmaya yönelik adımlarına katkıları nedeniyle yaptırım kararı aldığı bildirildi.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mao Ning'in yaptığı açıklamada ABD’li Lockheed Martin ve Northrop Grumman şirketlerine yaptırım uygulandığı bildirildi.

BİDEN’DEN ÇİN’E UYARI

ABD Başkanı Joe Biden, 2022 yılında yerel basına yaptığı açıklamada, Washington’ın Tayvan’ı koruyacağını söylemişti. CBS kanalındaki röportajında kullandığı sözlerinden sonra kendisine yöneltilen,” Yani ABD ordusu Tayvan’ı mı savunacak?” sorusuna, “Evet” yanıtını vermişti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...