Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 100. yıl hitabındaki sözleri dünyada yankı uyandırdı: Gazze'ye kimse el uzatamaz

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 100. yıl hitabındaki sözleri dünyada yankı uyandırdı: Gazze'ye kimse el uzatamaz

DÜNYA Haberleri  / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında verdiği mesajlar dış basında manşetlere taşındı. Yunan gazetesi Proto Thema, 'Erdoğan'dan İsrail'e karşı yeni mesaj: Gazze'ye kimse elini uzatamaz' başlıklarıyla okuyucusunun karşısına çıktı.

Cumhuriyet 100 yaşına girdi. Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla dün ülke genelinde coşkulu kutlamalar yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkent Ankara ve İstanbul'da bir dizi etkinliğe katılıp tüm dünyaya önemli mesajlar verdi.

100. YIL HİTABINDA GAZZE’YE DESTEK MESAJLARI

Ulusal sesleniş konuşması Gazze’de yaşananlara da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bugün Türkiye Cumhuriyeti, tıpkı Gazi'nin arzu ettiği biçimde bölgesinde ve dünyada kimsesizlerin kimsesi olan bir ülkedir." dedi. 

Erdoğan sözlerinin devamında "Balkanlardan Kafkasya'ya, Asya'dan Afrika'ya, Türkistan'dan Filistin'e kadar nerede gözü yaşlı bir mazlum, mağdur ve ihtiyaç sahibi varsa yardımına koşan, elinden tutup kaldıran, derdine derman olan Türkiye'dir. Bu millettir. Bu tavrımızı daha önce Kore'de, Kıbrıs'ta, Irak, Suriye, Libya, Yemen'de ve son olarak da Karabağ'da gösterdik. Bugün de aynı dirayetli duruşu Gazi'nin kimse el süremez dediği Filistin ve Gazze için sergiliyor, Gazze halkına yardım etmeye çalışıyoruz' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 100. yıl hitabındaki sözleri dünyada yankı uyandırdı: Gazze'ye kimse el uzatamaz

SÖZLERİ DÜNYADA BÜYÜK YANKI UYANDIRDI

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri dünyada büyük yankı uyandırdı. Dış basın özellikle Gazze ile ilgili mesajlarına haberlerinde büyük yer verdi.

Japonya merkezli NHK 'Türkiye yüzüncü yılını kutlarken Erdoğan Filistinlilerle dayanışma içinde olduğunu ifade etti' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

Haberde 'Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhuriyetin kuruluşunun 100'üncü yıldönümünü kutladığı Pazar günü yaptığı konuşmada, Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkıyla dayanışma içinde olduğunu ifade etti. Erdoğan, nerede mazlum, mağdur, muhtaç varsa onun yardımına koşan, elinden tutan, ayağa kaldıran, sorunlarını çözen tarafın Türkiye olduğunu söyledi' ifadelerine yer verildi.

Voice of America 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pazar günü, İsrail'in Gazze'de Hamas militanlarıyla tırmanan savaşının gölgesinde Türkiye'nin yüzüncü yıl kutlamalarına öncülük ederken emperyalist güçlere karşı duracağına söz verdi' dedi.

'GAZZE'YE KİMSE EL SÜREMEZ' ALINTISI MANŞETE TAŞINDI 

CNN Yunanistan 'Erdoğan Cumhuriyet Bayramı'nda: Gazze'ye kimse elini uzatamaz' manşetini attı.

Bir başka Yunan gazetesi Proto Thema 'Erdoğan'dan İsrail'e karşı yeni mesaj: Gazze'ye kimse elini uzatamaz' başlığını attı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 100. yıl hitabındaki sözleri dünyada yankı uyandırdı: Gazze'ye kimse el uzatamaz

Haberde 'açılış konuşmasından güç gösterisi' yorumuna yer verildi. Singapur merkezli The Straits Times 'Erdoğan, Türkiye'nin yüzüncü yılında emperyalistlere karşı zafer sözü verdi' dedi.

AFP abonelerine servis ettiği haberinde 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Pazar günü, İsrail'in Gazze'de Hamas militanlarıyla tırmanan savaşının gölgesinde Türkiye'nin yüzüncü yıl kutlamalarına öncülük ederken "emperyalist" güçlere karşı duracağına söz verdi' ifadelerine yer verdi.

Kuwait Times'ın başlığı ise 'Gazze savaşı şiddetlenirken Türkiye yüzüncü yılını kutluyor' oldu.

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin kutlama mesajını manşetine taşıyan Tehran Times Erdoğan'ın İsrail'in Gazze saldırılarına tepki gösterdiği açıklamalarına geniş yer ayırdı.

Çin merkezli Xinhua 'Türkiye cumhurbaşkanı Gazze çatışması nedeniyle Batı ve İsrail'e sert çıktı' manşetini attı.

Yunan In.gr 'Erdoğan: Türkiye ikinci yüzyıla yelken açıyor Demokrasimiz güvende' başlıklı haberinde şu ifadelere yer verdi;

'Erdoğan, hiçbir emperyalist gücün Türkiye'nin 'mutlu, başarılı ve muzaffer bir ülke' olmasını engellemeyi başaramayacağını söyledi',

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 100. yıl hitabındaki sözleri dünyada yankı uyandırdı: Gazze'ye kimse el uzatamaz

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...