Danimarka’da çirkin saldırı! Büyükelçilik önünde Kur’an-ı Kerim yaktılar

- Güncelleme:
Danimarka’da çirkin saldırı! Büyükelçilik önünde Kur’an-ı Kerim yaktılar

DÜNYA Haberleri

Danimarka’da Kur’an-ı Kerim’e yönelik çirkin saldırılar devam ediyor. Kopenhang’ta İslam karşıtı bir grup Pakistan, Cezayir, Endonezya ve Fas'ın Kopenhag Büyükelçilikleri önünde polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı.

İslam düşmanlığına her gün bir yenisi daha eklenmeye devam ediyor. Son zamanlarda Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılar arttı. Son skandal Danimarka’da yaşandı. İslam karşıtı "Danske Patrioter (Danimarkalı Vatanseverler)" isimli grubun üyeleri, bugün yine kutsal kitabı hedef aldı.

POLİS EŞLİĞİNDE SALDIRI

Pakistan, Cezayir, Endonezya ve Fas'ın Kopenhag Büyükelçilikleri önünde Kur'an-ı Kerim yakıldı. Grup, daha sonra Kopenhag'daki bir caminin önünde Kur'an-ı Kerim'i ateşe verdi. İslam karşıtı pankart açan ve sloganlar atan grup, bu anları sosyal medya hesabından canlı yayınladı. Provokasyonlar, polis eşliğinde gerçekleştirildi. Facebook, grubun sosyal medyada paylaştığı bazı videolara kısıtlama getirmişti.

CAMİ ÖNÜNDE ATEŞE VERDİLER

İslam karşıtı pankart açan ve İslam'a hakaret içeren sloganlar atan grup üyeleri, 21 Temmuz'da Irak'ın, 24 Temmuz'da İran ve Irak'ın, 25 Temmuz'da da Mısır ve Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçilikleri önünde Kur'an-ı Kerim yakmıştı. Grup, 28 Temmuz'da Kopenhag'daki bir caminin önünde Kur'an-ı Kerim'i ateşe vermişti.

Bu eylemlerin, polis koruması eşliğinde ve yetkili makamlardan izin alınarak yapılmasına, Türkiye başta olmak üzere birçok ülke tepki göstermişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...